Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Bitcoin'in (BTC) elektrik tuketimi nedeniyle iklim icin kotu olduğuna inandığı icin Bitcoin satın almama nedenlerinden bahsetti.
Bill Gates CNBC'den Andrew Ross Sorkin ile Clubhouse roportajı sırasında '' Bitcoin herşeyden daha fazla enerji tuketiyor yatırım yapmamın sebeplerinden biri budur '' diyerek bitcoin'i eleştirdi.
Gectiğimiz gunlerde ise '' Bitcoin ’e yatırım yapmayı secmedim. Sıtma aşıları satın alıyorum. Kızamık aşıları alıyorum. Urun ureten şirketlere yatırım yapıyorum. '' acıklamasını yapmıştı.
Bunun yanı sıra eğer yeşil elektrik kullanılırsa bitcoin'e guvenebileceğini soyledi.
Tesla, Square gibi şirket bitcoin satın aldıkca karbon ayak izinin arttığına dair endişeler artıyor. Gectiğimiz yıllarda ise Ripple ceosu Brad Garlinghouse'da bu konudaki endişeleri dile getirmiş, daha temiz ve verimli enerjinin kullanılması gerektiğini savunmuştur. Ve Garlinghouse;
''Biden hukumetinin net bir odağı var. Her gun iklim değişikliği hakkında konuşuyorlar. Tam olarak ne kadar enerji kullanıldığını tartışmak yerine, sektoru surdurulebilir kalkınmada lider yapmaya odaklanalım. '' acıklamasını yapmıştır.
Siz bu konuda ne duşunuyorsunuz ?
Bill Gates, Bitcoin'in Enerji Tuketimini Eleştirdi
Altcoinler0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Kripto Para Forumları
- Altcoinler
- Bill Gates, Bitcoin'in Enerji Tuketimini Eleştirdi
-
11-09-2022, 02:21:14