Apple yakın zamanda guvenlik guncellemelerini sundu. iOS 14 icin sunulan guvenlik guncellemelerine tvOS, watchOS ve MacOS guncellemeleri de eşlik etti. Bu guncellemelerin ardından eski iOS surumu icin de bir guncelleme yayınlandı. iOS 12.5.2 surumu kullanıma acıldı.

Peki yeni guncelleme neden geldi? Yeni yıllar oncesinin işletim sistemi hala neden guncelleme alıyor?

iOS 12.5.2 Guncellemesi Neler İceriyor?​Guncellemenin getirilerinden konuşmadan once belirtmek isterim ki bu sistem cok yakın da değişiyor. iOS 14.5 guncellemesi geldikten sonra sistem değişikliği yapılacak ve artık guvenlik guncellemelerinde surum değişmesine gerek kalmayacak.

Bunu iOS 14.4.2 guncellemesi icin de soylemiştik. Buradan da anlayabileceğiniz yeni guncellemenin icerisinde ek bir ozellik yok. Zaten iOS 14 surumu uzerinde calışmalar yapılırken Apple ’ın tutup iOS 12 işletim sistemi icin yeni ozellikler sunması biraz hayal olarak değerlendirilebilir.

Bu durum firmanın satış stratejine aykırı bir durum olacaktır. Apple ’ın bırakın eski cihazlara donmeye yonelmesini, yeni cihazlar icin bir anca once geciş sağlamaya uğraştığını biliyoruz.

Bir diğer yandan ise eski akıllı telefonlara hala guvenlik guncellemesi geliyor olması guzel bir adım. Hala eski modelleri kullanan ve iOS 12 işletim sistemini calıştıran bir cok kullanıcı var.

Unutmadan yayınlanan guncellemenin de guvenlik acısından onemli bir guncelleme olduğunu belirtelim. Sisteminize bu guncelleme geldiği gibi yuklemenizi oneririm. Zaten Apple ’ın guncelleme sayfasında da boyle bir uyarıya yer verilmiş. Guncellemenin yuklenmesi onem arz ediyor denilmiş.

Guvenlik yamalarının iOS 12 calıştıran akıllı telefonlar icin de devam edeceğini belirtelim. Ozellikle bir guvenlik acığı ortaya cıktığı zaman, Apple eski yeni demeden guncellemeler sunmaya devam ediyor. Bu guncellemelerde en eski seri ise şu an icin iOS 12 olarak gosteriliyor. Yani iOS 11 ’e inilmiyor.