iOS 14 işletim sisteminin yayınlanması icin daha uzun bir sure var. Fakat tanıtım ve beta icin cok fazla bir sure kalmadı. 22 Haziran ile yeni ozelliklere ulaşacağız. İlk betanın aynı gun yayınlanması olası.

Bu surumde farklı bir durum oluştu. Genelde tanıtıma bu kadar kısa bir aralık kaldığı zaman bazı ozellikler sızdırılır ve az cok işletim sistemi hakkında bilgi elde edilirdi. iOS 14 icin henuz cok fazla teknik ozellik sızmadı.

Haliyle gelen herhangi bir bilgi heyecanlandırmaya yetiyor. 9To5Mac ekibi tarafından ortaya cıkarılan yeni ozellik bu kapsamda şimdiden heyecan yarattı. Yeni ozelliğe gore işletim sisteminin bu surumunde Safari tarayıcı yeni yetenekler kazanacak.

iOS 14 ile Safari Tarayıcı Otomatik Ceviri Yapabilecek​Yeni tespit edilen ozelliğe gore Safari tarayıcı dil konusunda daha işlevsel olacak. Girdiğiniz siteler icin ceviri ozelliğini kullanabileceksiniz.

Hicbir 3.parti uygulama kullanılmayacak. Herhangi bir eklenti de kullanılmayacak. Safari tum işlemi tek başına halledebilecek. İnternet siteleri icin herhangi bir sınırlama olmayacak. Herhangi bir site icin bu ozellik kullanılabilir olacak.

Ceviri yapılacak olan dilin algılanması icin kullanıcının secim yapmasına da gerek yok. Secim sistem tarafından yapılabilecek. Otomatik olarak dilin algılanması buyuk kolaylık. Bunu Google ’ın ceviri sisteminden biliyoruz.

Dilin otomatik olarak algılanmasını sağlayacak olan sistemin bir avantajı daha olacak. Bu avantaj cevirinin geri dondurulmesini sağlayacak. İnternet sayfasının dilinin değiştirildiğini ve ceviri yapıldığını kabul edelim. Otomatik algılama sistemi bu cevirinin algılanmasını sağlayacak ve kullanıcılar siteden cıkış yapmadan eski dile geri donuş yapabilecek.

Siteden cıkılmadan, site dili eski haline getirilebilecek ve bu da guzel ozelliklerden bir tanesi. Safari icin tek yenilik ceviri ozelliği olmayacaktır. iOS 14 Safari tarayıcı icin de guzel artılar getirecek.

iOS 12 ve iOS 13 icin de aynı durum gecerli olmuş ve tarayıcı yetenekleri arttırılmıştı. Ceviri ozelliği gelecek olan sadece bir artı. Diğer artılar ve daha işlevsel ozellikler icin 22 Haziran ’ı iple cekiyoruz.