iOS 14 işletim sisteminin kodlarının sızdırılmış olması, bircok konuda bilgi edinmemizi sağladı. Daha once paylaştığımız iceriklerde bu konuda bilgilere yer vermiştik. İlk olarak iPhone 9, yenilenmiş olan iPad Pro ve Apple TV urunlerinin geleceğini oğrendik. Hemen sonrasında ise Apple Fitness uygulaması icin detaylar paylaşılmıştı.

Kaynak kodlarının icerisinde bir detay daha ortaya cıktı. Bu kez kodlarda iMessage uygulamasının değişeceği ve cok daha işlevsel bir hale geleceği konusunda bilgiler elde edildi. Şimdiden cok konuşulacak olan yeniliklerden soz edelim.

iMessage icin Yeni Bir Donem Başlıyor​İlk olarak uygulamanın arayuzlerinde onemli değişiklikler yapılacak. Daha detaylı bir arayuz goreceğiz ancak tek yenilik bu olmayacak. Bunun dışında kişi etiketlemeye yarayan “@” ifadesinin de kullanılacağı acıklandı. Boylece goruşmelerde kolayca kişi etiketlemesi yapabileceksiniz. Mesajların icerisinde kullanıcılarından soz etmek icin kullanılacak olan sistem WhatsApp ile hemen hemen aynı şekilde işleyeceğini gormek mumkun olacak.

iMessage icin yapılacak olan yenilikler bununla da sınırlı kalmayacak. İkinci kısımda mesajları geri cekme ozelliğinin sunulduğunu goreceğiz. WhatsApp uygulamasında olduğu gibi artık mesajları silmek mumkun olacak.

Gonderilen mesajların karşı tarafa ulaşmadan silinmesi mumkun olacak. Bunun icin kullanıcıların mesajı silmesi yeterli olacak. Mesajın silinmesinden sonra mesajın silindiği konusunda bir ibare ekranda belirecek ancak mesaj goruntulenmeyecek. Yine bu ozelliğin da WhatsApp uzerinde kullanılan bir ozellik olduğunu biliyoruz.

Yeni guncelleme ile uygulamanın bir nevi eksiklikleri giderilmiş olacak. iMessage icin gelecek olan guncellemenin iOS 14 işletim sisteminden sonra gecerli olduğunu goreceğiz. iOS 14 işletim sisteminin yayınlanacağı etkinlik ise WWDC 2020 etkinliği olacak. Merak edilen diğer tum soruları etkinlik sonrasında yanıtlamış olacağız. Yine etkinliğin Haziran ayında yapılması bekleniyor.