Apple her sene iPhone tanıtımından once yeni iOS surumleri icin tanıtımlarını gercekleştiriyor. WWDC etkinliklerinde marka surekli olarak yeni yazılımları icin duyurular yapıyor. Bu sene de markanın tanıtımını gercekleştireceği etkinlikte iOS 14 işletim sistemi surumunun tanıtımı yapılacak.
Yeni surumun tanıtılacağı etkinlik ise Haziran ayında yapılacak. Etkinlik kapsamında duyurulacak yeni yazılımlar icin bazı iddialarda gelmeye başladı. Son olarak iPhonesoft isimli bir siteden iOS 14 alacak cihazlar icin onemli bir iddia geldi.
iOS 14 Hangi Cihazlara Gelecek?iOS 14 alacak cihazlar icin iddialar oldukca ilginc. Oyle ki Apple bazı eski cihazlarına destek sunmuyor. Her yeni iOS surumu sunulduğu zaman, eski nesil iPhone modelleri icin guncelleme desteği kesiliyor. Bu durumun son orneği iOS 13 işletim sistemi oldu. iOS 13 işletim sisteminin yayınlanmasının ardından iPhone 5s ve iPhone 6 modellerinin guncelleme desteği son buldu.
Aynı durumun iOS 14 işletim sisteminden sonra olması da bekleniyor. iOS 14 işletim sisteminden sonra şu an guncelleme alan iPhone 6s akıllı telefonlarının guncelleme desteğinin kesileceği iddiası var. Daha doğrusu beklenti bu yonde. Fakat iPhonesoft sitesinin paylaştığı bilgilere gore Apple bu sene farklı bir yol izleyecek.
Bu kez iOS 14 işletim sisteminin yayınlanmasının ardından iPhone 6s serisinin desteği kesilmeyecek. Yine iPhone 6s modelinde de guncellemenin sunulduğunu goreceğiz. Siteye gore iOS 14 guncellemesi alan akıllı telefonlar ise şoyle olacak;
iPhone 6s iPhone 6s Plus iPhone SE iPhone 7 iPhone 7 Plus iPhone 8 iPhone 8 Plus iPhone X iPhone XR iPhone XS Max iPhone XS iPhone 11 iPhone 11 Pro iPhone 11 Pro Max nesil iPod Touch Bu modellerin iOS 14 guncellemesini alacağı soyleniyor ancak bunun kesin bir bilgi olduğunu soylemek yanlış olur. Yani Apple ’ın resmi olarak acıkladığı bir bilgi yok.
İkinci bir kısım da iPadOS 14 işletim sistemi. iPadOS 14 işletim sisteminin guncellemelerini alacak olan cihazlar icin de yeni iddialar var. Bu cihazlar icerisinde guncelleme alacak olan modellerin şoyle olması bekleniyor:
9 inc iPad Pro 11 inc iPad Pro 5 inc iPad Pro 7 inc iPad Pro nesil iPad nesil iPad nesil iPad nesil iPad Mini nesil iPad Air
iOS 14 Hangi Cihazlara
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 14 Hangi Cihazlara
-
10-09-2022, 21:57:13