Merakla beklediğimiz, sorun cozme odaklı işletim sistemi surumu iOS 13.2 sonunda yayınlandı. 4 ara guncellemesinden sonra yayınlanan yeni buyuk guncelleme ile beraber iOS 13 işletim sisteminin tum sorunlarının cozulmesi bekleniyor. Apple ’ın surum notlarında da bu konunun uzerinde durduğunu soylemek gerekiyor. Markanın acıklamalarına gore, yeni surumde hem pil sorunu hem de guvenlik sorunları ortadan kalktı. Peki, durum gercekten boyle mi? iOS 13.2 pil sorununu cozuyor mu? Pil dayanma suresinde nasıl bir değişiklik var? Gelin pil testlerine bakalım.

iOS 13.2 Pil Dayanma Sureleri​Yeni işletim sistemi surumu icin yapılan ilk pil testinde, eski ve yeni iPhone modelleri kullanılıyor. İlk olarak iPhone SE modelini goruyoruz. Testlerde yer alan diğer akıllı telefonlar ise iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 8 ve iPhone XR olarak dikkat cekiyor. Hem yeni modellerin hem de eski modellerin testlerde yer aldığını goruyoruz.

Yapılan testlere gore pil dayanma suresi en duşuk olan model iPhone SE oluyor. Pil bitiyor uyarısını gosteren ilk telefon iPhone SE olurken, ikinci model ise iPhone 8 akıllı telefonları oluyor. Bu ikiliyi takip eden bir sonraki model ise iPhone 7 oluyor. iPhone 6s ise şaşırtıcı bir şekilde bu uc modelden de cok daha fazla dayanıyor.

Sona kalan model ise iPhone XR akıllı telefonları oluyor. Acıkcası pil konusunda iPhone XR modelinin dayanma suresinin arttığı kesin. iPhone XR diğer modellere gore cok daha uzun bir sure dayanıklılık gosteriyor. Arada iki katı bir dayanma suresi soz konusu. Telefonların bu surumle beraber sunduğu pil dayanma zamanlarına bakalım.

iOS 13.2 – iPhone SE – 3 saat 3 dk iOS 13.2 – iPhone 6d – 3 saat 24 dk iOS 13.2 – iPhone 7 – 3 saat 15 dk iOS 13.2 – iPhone 8 – 3 saat 15 dk iOS 13.2 – iPhone XR – 6 saat 25 dk Acıkcası paylaşılan bu sureler can sıkıcı sureler. Oyle ki iOS 13.1.3 surumune gore hemen her modelin pil dayanma suresinin artacağına duştuğu goruluyor.

Sadece iPhone 6s modelinde cok ufak bir miktar pil dayanma suresi artmış. Zaten iOS 13.1.3 surumunde pil sorunu olduğunu duşunuyorduk. Bu surum daha da duşuk sureleri ortaya cıkarıyor. Hemen eski surumun surelerinden de soz edelim.

iOS 13.1.3 – iPhone SE – 3 saat 4 dk iOS 13.1.3 – iPhone 6s – 3 saat 23 dk iOS 13.1.3 – iPhone 7 – 3 saat 28 dk iOS 13.1.3 – iPhone 8 – 3 saat 20 dk iOS 13.1.3 – iPhone XR – 6 saat 33 dk Yeni işletim sistemi surumunun pil dayanma suresi biraz daha duşuk gibi duruyor. Yine de kullanıcı yorumlarını da beklemek gerekiyor.