iOS 13.1 işletim sisteminin yayınlanmasının uzerinden cok kısa bir sure gecti. Yeni işletim sisteminin yayınlanmasından sonrasında bir turlu sorunların cozulemediğini de eklemek gerekiyor. Surekli olarak sorunlar ve hatalarla gundeme gelen işletim sistemi surumunun son olarak ise Touch ID sorunu ortaya cıktı. iOS 13.1 Touch ID hatasının belli modellerde otaya cıktığını ve bu hata nedeniyle uygulamalara giriş sorunu yaşandığını ekleyelim.

iOS 13.1 Touch ID Sorunu​Guncelleme alan ve Touch ID desteği bulunan akıllı telefonlarda sorun soz konusu. iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE modelleri icin yaşanan sorun, parmak izi okuma ozelliğinde karşımıza cıkmakta.

Telefonu acmak icin Touch ID kullandığınız zaman, bazı uygulamalara giriş yapılamamasıyla ortaya cıkan sorun, ozellikle banka uygulamalarını etkiliyoruz. Eğer kilit ekranını gecmek icin Touch ID ozelliğini kullanırsanız, banka uygulamalarına ya da parmak izi şifresi kullanan bir uygulamayı acmak istediğiniz zaman ekranda parmak izini okutmanız yonunde herhangi bir uyarı cıkmıyor. Haliyle uygulamanın acılmadığını goruyorsunuz.

Parmak izi ile kontrol edilen tum uygulamaları kapsayan hata, bir goruntuleme hatası. Uygulama size parmak izi okutmanız gerektiğini soylemiyor ancak arka planda sizden parmak izinizi taratmanız isteniyor. Yani bu bildirim ekrana yansımıyor.

Siz uygulamaya tıkladıktan sonra, parmak izinizi okutursanız uygulamayı acabiliyorsunuz. Bir goruntuleme hatası olarak karşımıza cıkan iOS 13.1 Touch ID hatasının, tam olarak cozulmesi icin ise bir guncelleme yayınlanmasını beklemek gerekecek. Yeni bir guncelleme ile bu sorun cozulecektir.

iOS 13.2 surumunun mu bekleneceği yoksa Apple ’ın sadece Touch ID kullanan modelleri kapsayan bir guncellememi yayınlayacağı konusunda da herhangi bir bilgi bulunmuyor. Henuz Apple cephesinden resmi bir acıklama gelmiş değil.