Akıllı telefonlar icin yayınlanan son işletim sistemi surumlerinde, en cok one cıkan konu karanlık mod konusu olmuştu. iOS 13 işletim sisteminde dahili olarak kullanılabilen ozellik, telefonun koyu renk tema ile kullanılmasını sağlamakta. Aynı şekilde Android 10 işletim sisteminden sonra, Android cihazlar icin de bu ozelliği doğrudan kullanmak mumkun hale gelecek.

Fakat burada farklı bir detay da karşımıza cıkıyor. İşletim sistemi surumlerinde karanlık mod desteği sunuluyor olsa da uygulamaların karanlık mod sunabilmesi adına guncellemeler alması gerekiyor. Bu noktada guncelleme alan uygulamalardan birisi de Instagram oldu. Instagram Karanlık Mod guncellemesiyle beraber, uygulamanın koyu tema ile kullanılması mumkun hale geldi.

Android icin Instagram Karanlık Mod Yayınlandı​Guncellemenin beta surumunun yayınlandığının acıklanmasının ardından, bircok detay merak edilmeye başlandı. En cok merak edilen kısım, Instagram Karanlık Mod icin kullanımın nasıl yapılacağı ve desteklenen cihazlar.

Elbette Instagram Karanlık Mod kullanılacak ancak bunun icin sınırlı bir cihaz desteğinin sunulmuş olduğunu ekleyelim. Şu an icin modun sadece Android 10 kullanılan cihazlarda gecerli olduğu acıklandı. Eski surumlerde de iOS cihazlarda da soz konusu modun kullanımı yapılmıyor.

Temanın siyah ve gri renkler uzerine kurulmasını sağlayacak olan yeni mod, cok daha şık duruyor ve cok daha ilgi cekici bir gorunumle ortaya cıkıyor olsa da şimdilik sadece Android 10 işletim sistemi kullanan cihazlarda desteği bulunuyor.

iOS icin Gelecek Mi?​Yayınlanan makalelere ve uygulama yetkililerinden gelen acıklamalara gore değerlendirecek olursak, modun iOS icin yayınlanması biraz zaman alacak. Şu an yapılan duzenlemede iOS surumunun hemen yayınlanması beklenmiyor. Oncelikle Android 10 işletim sistemi uzerinde testlerin tamamlanması ve sorunsuz bir şekilde Android 10 icin yayının yapılması beklenecek.

iOS 13 işletim sistemi icin guncellemenin ne zaman geleceği konusunda ise resmi bir acıklama yok. Kesin guncelleme tarihleri icin Instagram yetkilileri tarafından yapılacak paylaşımları takip etmek gerekecek. Muhtemelen guncellemenin yayınlanması yıl sonunu bulacak. iOS surumu icin ozel bir değişiklik olup olmayacağı ise bilinmiyor.