iPhone akıllı telefonları icin yayınlanan iOS 13 guncellemesinin en buyuk sorunlarının başında pil sorunları geliyordu. Soz konusu işletim sisteminin eski iPhone modellerinde başta olmak uzere bir pil sıkıntısı ortaya cıkardığını gorduk. Pil kısmında yaşanan sorunlar icin ilk buyuk sistem guncellemesinin sunulması bekleniyordu. Beklendiği gibi oldu ve surum notlarında pil sorununa cozum olduğu belirtilen iOS 13.1 surumu yayınlandı.
iOS 13.1 surumunun yayınlanmasının hemen ardından, merak edilen ilk kısımda pil sorununun cozulup cozulmediği oldu. iOS 13.1.1 surumu de yayınlandı ancak bu surum bir hatayı kapatmak icin yayınlandı. Haliyle iOS 13.1 surumunun batarya sorunlarına cozum olup olmadığı merak ediliyor.
iOS 13.1 Pil SorunuYeni işletim sistemi surumunun pil kısmında yine tam olarak sorunları cozmediği goruluyor. Yine bu surumde de belli başlı pil sıkıntıları yaşandığı belirtiliyor. Aslında tam olarak sorun olarak nitelendiremeyiz. Pil kısmında dayanma sıkıntısı var.
iOS 13.1 surumunde de Apple ’ın belirttiği pil surelerine cıkılmadığını soylemek lazım. Ozellikle eski iPhone modellerinde beklenen pil dayanma surelerinin elde edilemediği goruluyor. Yeni iPhone modellerinde ise sorun biraz daha az dikkat cekiyor.
Bu modellerde belirtilen pil dayanma surelerine daha cok yaklaşıldığını ekleyelim. Yine de istenen seviyelere ulaşılamadığı soylemek gerekiyor. Kullanıcı yorumlarından gelen değerlendirmelerin de genel olarak bu şekilde olduğunu soylemek gerekiyor.
iOS 13.2 surumunde odaklanılacak olan noktalardan birisinin de pil dayanma suresi olacağı kesin. Pil dayanma surelerinin artması icin Apple ’ın nasıl bir onlem alacağını bilmek oldukca zor ancak bir duzenleme yapılması da şart gibi duruyor. Aynı durum iOS 11 işletim sisteminde karşımıza cıkmıştı. iOS 11 işletim sisteminde benzer sorunlar oluşmuş ve Apple guncellemelerle bu durumu değiştirmeyi başarmıştı.
iOS 13.1 Pil Sorununu
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 13.1 Pil Sorununu
-
10-09-2022, 21:53:00