iOS 12 işletim sistemi icin geliştirmeler devam ediyor. Apple ’ın yeni akıllı telefon modelleri icin hazırlıklarına devam ettiği surecte, bir yandan da iOS 12 işletim sistemi icin geliştirmeler devam ediyor. iOS 12 işletim sisteminin son olarak beta 5 surumunun yayınlandığından da soz etmiştik. iOS 12 beta 5 surumunun yenilikleri ve detayları konusunda daha oncede paylaşımlar yapmıştık.

Gelişim sureci devam eden işletim sisteminin bu surumu icerisinde ise bazı onemli detaylar elde edilmeye başlandı. Geliştiriciler tarafından tespit edilen beta 5 kodları, onumuzdeki donem gelecek olan iPhone modellerinin bazı ozelliklerini ortaya cıkarmış gibi gozukuyor.

Cift Sim Destekli iPhone Modelleri Geliyor​Geliştiricilerin iOS 12 beta 5 işletim sistemi icerisinde buldukları bazı kod bloklarında, cift sim desteğinden soz ediliyor. Cift sim kartının vurgulandığı ve işletim sisteminin buna yonelik olarak duzenlendiği de gelen bilgiler arasında. Ortaya cıkan bu kodlarla beraber yeni iPhone modelleri icin cift sim kartı desteğinin hazırlandığı konusunda da bilgiler elde edilmiş oldu.

Sonucta donanımsal bir olaydan soz ettiğimiz icin bu kodların eski serilerde gecerli olmasının mumkunu yok. Bu da demek oluyor ki yeni gelecek olan 3 iPhone modelinin icerisinden en az biri cift sim kartı desteği sunacak. iOS 12 beta 5 surumu olduğu icin geliştiriciler adına bu kodların ortaya cıkması oldukca normal.

Daha oncede kablosuz şarj desteği bulunacak olan bir AirPods modelinin kodlar icerisinde ortaya cıktığından soz etmiştik. Muhtemelen yeni beta surumlerinde de boyle değişikliklerin gelmesi mumkun. Yine kodlar icerisinde yer alan ipucları yeni iPhone modelleri icin bilgileri vermeye devam edecektir. Bilgiler gelmeye başladıkca sitemizden paylaşacağız.