iOS 12 işletim sistemi uzun bir bekleyişin ardından yayınlandı ve bir nevi Apple kullanıcılarının yeni umudu oldu. Oyle ki iOS 12 işletim sisteminin konuşulmaya başlamasının hemen oncesinde iOS 11 işletim sisteminde cok buyuk sorunlar ortaya cıktı. Sadece sorun değil, bu işletim sisteminde Apple ’ın cok onemli kararlar aldığını ve kullanıcılarını bir hayli rahatsız ettiğini de gorduk. iPhone pil yavaşlatma skandalı olarak ortaya cıkan bu kararlar ve hız sorunları gibi sorunların yanında, guvenlik acıklarının da ortaya cıkması bu surumun hızlı bir geciş surumu olacağını da gostermişti.

iOS 12 işletim sisteminin tanıtımı bu nedenlerle cok daha onemli hale gelmişti. Sadece kullanıcılar icin değil Apple icinde iOS 12 cok onemli bir işletim sistemi haline geldi. Tanıtım sonrasında da iOS 12 işletim sistemine beklendiği gibi farklı bir yaklaşım gosterildiği de ortaya cıkmıştı. Bu surum onemli yenilikler yerine daha stabil işletim sistemi olması adına yayınlandı. Gectiğimiz gunlerde iOS 12 Public beta surumunun de yayınlandığını gorduk. Bu surumle beraber de kullanıcıların aklında yeni bir soru işareti oluştu. iOS 12 Public Beta Yuklenmeli Mi?

iOS 12 Beta 1 Ne Kadar Başarılı?​Hemen belirtelim cok uzun sure kullanım denemeleri ya da benzeri testler henuz yayınlanmadı. Bu nedenle tam olarak yeni işletim sisteminin public betası icin kesin acıklamalar yok. Buna karşın yeni işletim sistemi icin yapılan ilk testlerde sonrasında da beta kullanımı icin genel goruşler ortaya cıktı.

Bu değerlendirmelere baktığımız zaman iOS 12 işletim sisteminin betası cok daha kararlı bir beta. iOS 11 serisinde yer alan hataların bircoğu bu surumde bulunmuyor. Ancak diğer serilerde olduğu gibi sonucta beta sureci ve yine hatalar soz konusu.

Bu nedenle standart kullanıcılar icin henuz beta 1 surumunu onermiyoruz. Geliştirici hesaplarınız var ve bu yonde calışmalar yapıyorsanız beta surumlerini deneyebilirsiniz ancak standart kullanımlar icin en azından birkac beta surumu daha beklemek gerekiyor. iOS 11.4.1 surumu betalarından devam edilebilir.