Apple ’ın iOS 11 icin son guncelleme olarak belirlemiş olduğu iOS 11.4 surumu belli başlı sorunları da beraberinde getirdi. Kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımlar bakacak olursak, bu surumle beraber ozellikle iPhone cihazlarda pil sorunları yaşanmaya başladı
Kullanıcılardan gelen bilgilere gore iOS 11.4 kullanan modellerde aşırı pil tuketimi sorunu yaşanıyor. Zaten bu ve buna benzer sorunlar icin Apple ’ın iOS 11.4.1 surumu uzerinde calışmalar yaptığını da biliyoruz. Yeni surumle beraber aşırı pil tuketimi sorununun giderilmesi bekleniyor ancak şu an icin iOS 11.4 surumunde yaşanan sorunların artış gosterdiği belirtiliyor.
iOS 11.4 Aşırı Pil Tuketimi SıkıntısıApple forumlarına kullanıcıların bu konuda attıkları mesajların sayısının bir hayli artış gosterdiğini soylemek gerek. Oyle ki ozellikle iPhone 6 kullanıcılarının durumdan bir hayli şikayet ettiklerini goruyoruz. Sadece dakikalar icerisinde pilin tukendiğini belirten kullanıcılar bir yana surekli olarak sorun icin mesajlar gonderen kullanıcıların sayısının artması da oldukca can sıkıcı bir durum gibi gozukuyor. Hemen sorun icin kullanıcıların gonderdikleri bazı ornek mesajlara gecelim.
“iPhone 6 kullanıyorum. iOS 11.4 kullanmadan once bir gun boyunca tam şarj ile telefonumu kullanabilirdim. Guncellemeden sonra yarım gun bile kullanamıyorum.”
“Hic kullanmama rağmen pil omrumun %50 ’sini Hotspot kullanıyor gibi gozukuyor.”
“iPhone ’umu her iki saatte bir şarj etmeye başladım. Pilim surekli olarak bitiyor. Guncellemeden sonra sorun yaşamaya başladım.”
“iPhone 6 kullanıyorum. iOS 11.4 guncellemesinden sonra pilimi %100 şarj ettim, yeniden başlattım ve 4 saat beklemeye bıraktım. Pil gostergesi %40 seviyesine kadar duştu. Guncellemeden sonra 3 gundur aynı sorunu yaşıyorum.”
Bu gibi mesajların sayısının giderek arttığını soylemek gerekiyor. Apple ’ın bu sorunu cozmesi icin muhtemelen iOS 11.4.1 guncellemesini beklemek gerekiyor. Belki yaşanan bu olaylardan sonra guncelleme erkene cekilebilir.
iOS 11.4 Aşırı Pil Tuketimi Sorunu
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 11.4 Aşırı Pil Tuketimi Sorunu
-
10-09-2022, 21:39:43