Apple ’ın kararlılığı ile one cıkan işletim sistemi olarak bildiğimiz iOS 12 işletim sistemi icin testler hızla devam ediyor. En son gectiğimiz hafta geliştiriciler icin ikinci beta surumu yayınlanan işletim sisteminin, merakla beklenen iOS 12 Public Beta 1 surumu de sonunda yayınlandı. Herkese acık olarak yayınlanan ilk beta surumuyle beraber iOS 12 tum kullanıcılar icinde kullanılabilir duruma geldi. Hemen iOS 12 Public Beta 1 hakkında detaylardan ve ozelliklerden bahsedelim.
iOS 12 Public Beta 1 Guncellemesini Nasıl Yukleriz?iOS 12 işletim sistemiyle beraber nasıl yeniliklerin geldiği konusunda daha once bircok kez paylaşım yapmıştık. Bu nedenle oncelikle yuklemenin nasıl yapılacağından soz edeceğiz. Bunun icin mutlaka beta programına kayıtlı olmanız gerekiyor.
Eğer beta programına kayıt yaptırmışsanız zaten OTA uzerinden yeni beta surumunu indirip yukleyebiliyorsunuz. Beta programına kayıt yaptırmamışsanız ise oncelikle beta yazılım programına kayıt oluşturmanız gerekiyor. Bunun icin cihazınızdan Apple Beta yazılım sayfasına girip, aşamaları kontrol ederek kayıt oluşturmanız gerekecek. Buradan sayfaya ulaşabilirsiniz.
Bu Beta Surumunde Neler Var? Siri geliştirmeleri ve daha zeki sanal asistan. iBooks, Apple kitaplar uygulaması oluyor. ARKit 2 ile tanışıyoruz ve artık Adobe desteği de var. Fotoğraflar uygulaması guncelleniyor. Arama sistemi yenileniyor. Haberler, Sesli notlar ve Hisse senetleri uygulamaları guncelleniyor. CarPlay ucuncu parti navigasyon uygulamalarını destekliyor. Cihazda ne kadar zaman gecirildiğini gosteren Screen Time sistemi devreye giriyor. Memojileri kullanabiliyorsunuz. Grup FaceTime konuşması mumkun hale geliyor ve 32 kişilik sohbet desteği sunuluyor. 3D Touch olmayan cihazlar icin ozel bir klavye modu geliyor. Simgeler duzenleniyor. Pil azaldığında bile Siri aktif şekilde kullanılabiliyor. Face ID icin alternatif yeni bir goruntu eklemek mumkun hale geliyor. Rahatsız etme modu icin onemli değişiklikler geliyor.
iOS 12 Public Beta 1 Kullanımı
IOS & iPhone & MacBook & iMac0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Cep Telefonları ve Tabletler
- IOS & iPhone & MacBook & iMac
- iOS 12 Public Beta 1 Kullanımı
-
10-09-2022, 21:39:15