iOS 11 işletim sistemi, iPhone ve iPad cihazlarının kullanımlarını bir hayli değiştirecek. iOS 11 işletim sisteminden sonra yazılımsal olarak değişiklikler goreceğimiz gibi yeni sistemlerde goreceğiz. WWDC 2017 tanıtımında ortaya cıkan bu değişikliklerden birisi de mesajlar uygulaması uzerinden para gonderme ozelliği olacak. Artık kullanıcılar doğrudan mesajlaşma uygulaması uzerinden para transferi yapabilecek. Yeni işletim sistemi beta surumlerinden sonra, bu ozelliğin nasıl kullanılacağı konusunda onemli bilgilerde verilmişti. Apple Pay Cash sistemi olarak adlandırılan ve kullanıcıların ekstra bir uygulama kullanmadan para transferi yapmasını sağlayacak ozellik icin yeni bazı bilgilerde paylaşıldı.

Apple Pay Cash Kimlik Onayı İsteyecek​Son olarak iOS 11 işletim sisteminin beta 7 surumuyle beraber ortaya cıkan kodlar soz konusu sistemdeki değişiklikleri de gostermiş oldu. Buna gore Apple Pay Cash sisteminde onemli bir ozellik ortaya cıkacak. Apple, sistemi kullanarak para transferi yapmak isteyen kullanıcılardan kimlik goruntusu isteyecek. Kullanıcıların kimlik bilgilerini onaylamaları icin kimlik gorsellerini sunmalarını isteyecek. Ustelik fotoğraflı bir şekilde kimlik bilgilerinin sunulması gerekecek.

Apple Pay Cash sistemi icin istenecek olan yeni ozelliğin, bir yandan Apple ’ın guvenlik onlemlerini one cıkaracak bir gelişme olduğu, bir yandan da yeni bir sorunu ortaya cıkardığını da goruyoruz. Oyle ki kullanıcıların kimlik onaylaması yapması durumunda Apple ’ın, kimlik bilgilerini koruması gerekecek. iCloud olaylarını duşunecek olursak, bu durumda Apple kendi sisteminin guvenliğini sağlamak isterken, kullanıcıların kimlik bilgilerinin guvenlik sorunuyla karşılaşmasına da neden olabilir.

Şu an icin değişiklik beta 7 surumunde ortaya cıkan kodlarla beraber goruntuleniyor. Bu nedenle Apple ’ın son ana kadar farklı bir sistem kullandığını gormek mumkun olabilir. Bunun icinde Apple Pay Cash odeme sistemi konusunda iOS 11 final surumunu beklemek onemli. Apple, yeterli guvenliği alamaması durumunda sistemi iptal edebilir. Fakat bu durumda da kullanıcıların gercek bilgiler sunduğunu kanıtlaması icin Apple ’ın başka bir gereksinim istemesi gerekebilir. Şimdilik soru işaretleri devam ediyor.