Akıllı saat dunyasında her ne kadar ilk akla gelen modellerden biri olsa da son donemde atılan adımlar sonrasında Apple Watch serisinin kazandığı yerini kaybetmeye başlayacağı duşunuluyor. İlk olarak Samsung ’un yeni seri Gear S3 akıllı saatlerinin standartların uzerinde bir saat oluşu. Hem tasarımsal hem de uygulama desteği acısından saatin cok daha başarılı bir seri olması Samsung akıllı saat serilerini de yeniden yarışa dahil etti.

Buna karşı aslında Apple ’ın akıllı saat alanında gerilemeye başlamasının cok daha buyuk bir nedeni var. Her ne kadar Samsung ’un akıllı saatleri oldukca ideal modellerde olarak gosterilse de saatlerin tercih edilmesinin tek nedeni bu değil. Bunun dışında en buyuk neden serinin iOS desteği alarak iPhone kullanıcıları tarafından da kullanılabilir hale gelmesi.

Android Wear 2.0 İle iOS Desteği​Samsung ’un bu yonde attığı adımlar iPhone sahiplerinin de artık alternatif akıllı saatlere yonelmesine neden oldu. Bunun dışında akıllı saatler icin Android Wear 2.0 işletim sisteminin yayınlanacak olması ve artık bircok model icin iOS desteğinin de geliyor olması Apple ’ın akıllı saatlerini ikinci plana atmaya başladı.

Apple ’ın saatleri geri planda kalırken Android saatler one cıkınca Apple Watch serisi icin de Apple ’ın yeni bazı girişimler yapması bekleniyor.

Android Desteği Gelir Mi?​En cok merak edilen konu ise Apple Watch akıllı saatleri icin karşı bir atakla beraber Android işletim sistemi desteğinin gelip gelmeyeceği oldu. Henuz bu noktada Apple ’ın yeni bir adım atmadığını belirterek başlayalım. Zaten Apple ’ın Android serilerinde karşı oldukca net bir duruşu var. Fakat Apple ’ın eğer geriye duşerse Android desteği icin calışmalara başlayabileceği de belirtiliyor.

Hatta biraz daha ileri gidersek Apple ’ın akıllı saatlerine Android desteği verme uzerine calışmalar yaptığı iddiası da gundemde. Apple gercekten boyle bir karar alır mı? Akıllı saatleri icin Android desteği vermesi ile Apple ’ın akıllı saatleri ne kadar daha fazla tercih edilir? Şimdilik bu sorunların cevaplarını vermek oldukca zor fakat Apple boyle bir adım atarsa akıllı saat dunyasına damga vurur orası kesin.