iPhone XR, her ne kadar iPhone XS ve XS Max ile piyasa surulduğunden dolayı “amiral gemisi” olarak nitelendirilmese de alınabilecek en iyi telefonlardan olduğu icin bu listeye girmeyi hakediyor.

iPhone XR fiyatları ise ceşitli kapasitelere gore değişkenlik gosterirken yaklaşık 6999 TL ile 7699 TL arasında fiyatlara sahip.

Her ne kadar amiral gemisi değil desek de bu telefonun işlemci seti bu listedeki diğer telefonlardan cok daha iyi. Hatta Huawei Mate 20 Pro ve Huawei P30 Pro dışındaki tum işlemcilerden daha hızlı olduğunu soyleyebiliriz.

iPhone XR, XS ve XS Max ile aynı işletim sistemi olan A12 Bionic işletim sistemine sahip.

6.1 inc ekran boyutuyla ne buyuk ne de kucuk diğer modellere gore daha ortalama bir ekran boyutuna sahip.

Bu listedeki tum modellerden ayrılan tarafı ise arkada ve onde tek kameraya sahip olması diyebilirim. Bu farktan dolayı eksikleri olabilir ama kaliteli gorsel cekme konusunda uzmeyecek bir telefon.

Arkada 12 megapiksel, onde 7 megapiksel cozunurlukte iki kamerası bulunan modelde yazılım desteği sayesinde portre modunda fotoğraf cekebiliyorsunuz.

Batarya kapasitesi olarak ne yazık ki Apple, listedeki diğer telefonlara gore daha duşuk 2942 mAh kapasiteli bir batarya sunuyor.

#Eğer Android telefonlar yerine Apple cihazları tercih ediyorsanız sizi daha once iPhone XS, XS Max Ozellikleri ve XR modelinin farkları uzerine yazdığımız iceriğe davet ediyorum. Eminim sizin icin daha faydalı olacaktır.