İyi gunler arkadaşlar ...
Rap’cilerin kavgası magazin sayfalarını suslemeye başladı. Rap’e dava ile cevap veren mc’ler icin Fuat Ergin’den cevap geldi:
Yeni album uzerinde calışıyorsunuz şu sıralar... Yoğunluk nasıl?
Evet, yeni albumu yapıyoruz. Birkac parca bitmiş durumda ama gecen album kadar hızlı calışmıyoruz. Sonbahara doğru cıkacak album.

Bu albumde kimlerle feat’ler var?
Genc yetenek Dj Sivo ile calışıyoruz. Gerisi surpriz olsun.
Dj Sivo kim?
İki yıl once adaptasyon yoluyla edinmiş olduğum evladım. Kundakta daha, buyuyecek...
Doğu’da size cok buyuk bir ilgi var. Bunu neye bağlıyorsunuz?
Oralara hic gidilmediği icin oradaki insanlar bekleyiş icindeler ve aclar. Ayrıca ben Turkiye’nin her yerine gitmek istiyorum. Ben bunu Almanya’da yapabildim. Karış karış gezdim. Sırada Turkiye var.
Lyric’lerinizi nasıl yazıyorsunuz?
Altyapı ve beat’leri hazırladıktan sonra oturup lyric’lerimi yazıyorum. Muziksiz yazmıyorum kesinlikle.
Kendinizi sanatcı olarak goruyor musunuz?
Bu yakıştırmayı kendime yapamam. Daha cok zanaatcı olduğumu duşunuyorum, cunku yaptığım işle yaşıyorum ben. Bize sanatcı gozuyle bakabiliyorlarsa ve bu kelimeyi bize yakıştırıyorlarsa tabii ki mutlu oluruz.
Size sanatcı gozuyle bakmayanlar kimler peki?
Ne oldum delisi cok var piyasada.
Rap ile ilgilenen coğu kişi birbiriyle goruşmuyor. Siz de aynı sorunu yaşıyorsunuz. Bunun nedeni ne?
Aramızdaki ufak tefek sorunlardan kaynaklanıyor. Ama zannedersem en iyisi de bu... Herkes kendi kariyerini yapmış olacak sonucta. Kimse kimsenin camaşırlarını yıkamak zorunda değil diye duşunuyorum. Ben birlik ve beraberliğe inancımı gercekten kaybettim. Bireysel guce inanıyorum. Eğer biri gercekten kendine inanarak, doğru bildiği yolda doğru işler yapıp guclenirse, ona destek olan insanlara da faydası dokunabilir. Birlik beraberlikten neler doğduğunu gordum yani!
Yapılan diss’e mahkeme yoluyla yanıt vermek doğru bir hareket mi?
Rap’e rap’le cevap vermek yerine başka bir yola başvuruyorsan -ki bu şiddet bile olabilir- o zaman kaybettiğinin resmidir. Birisi bana diss yapıyorsa, ben de ona diss yaparım. Bu gayet basit...
Yeni albumun altyapılarında diğerleriyle benzerlikler olacak mı? Yoksa bizi yepyeni ve farklı bir calışma mı bekliyor?
Ben yeni bir album yapacağım zaman yeniden duşunmeye başlıyorum, yeni flow’lar bulmaya calışıyorum. Mumkun olduğu kadar alternatif bir noktaya kayacak, ondan eminim. "Her Ayın Elemanı"nda scratch’ler gibi dj aksiyonları yoktu. Bunda bolca olacak. Kendim de scratch atacağım bir iki parcaya. Muziğin evrensel olmasına ozen gosteriyorum. İlla rap gibi rap olsun, diğerleri gibi ilk duyduğunuzda rap olduğunu anlayın gibi bir sorunum yok. Gecen albumde yaptığım parcalar icin "Massive Attack tadında olmuş" diyenler vardı. Muzik dinleyen biri değilim. Hic muzik dinlemediğim halde benim parcalarımı uluslararası bir grubun işine benzetmeleri hoşuma gitti. Demek ki doğru yoldayız. Ne kadar alternatif yone kayarsak, benim icin o kadar tatmin edici olacak. Kurallar ve şartlar kesinlikle yok.
Film muzikleriyle karşımıza cıkacak mısınız bu sene?
Bize iki diziden teklif geldi, cıkıp kendimizi gosterdik. Biri "Selena", diğeri de "Duvar"dı... Kimsenin repliklerini okumadık, kendi sozlerimizle oralarda bulunduk. Yeni bir teklif yok, ama yapmayı cok istiyorum.
Dizilerde calışmaya karşı değiliz ama duetlerde seciciyiz anlaşılan...
Dizilerde kendimi icra ettiğim surece sorun yok. Karşı olduğum nokta, popcularla duet yapmak... Bir film, bir diziden cağırsınlar, gider performansımı yaparım. Beni bozmaz, cunku kendimi temsilen yapıyorum o işi.
O dizilerin hedef kitlesi 12-25 yaş arasında değişiyor. Kucukler de anlayabiliyor mu sizi peki?
Unutmayalım ki onlar da buyuyecekler. Benim ismimi bilerek buyurlerse ne guzel... Eğer bizi gorup de severlerse, eğer bir cocuk bile bana bağlarsa kalbini, uzun yıllar gidebilir o sevgi...