Sagopa feat kolera -Trakonyadaki gizLi mesaj::
'ilk yunus tokatı yiyince oteki yanağını uzatan yunus,ikincisi ise tokatı yiyince karşılığını veren yunus' ,,,,

ardından şu soz;

yunus tokatta yemez,tokatta atmaz!

gecen gun karşılaştığım bir din yazısında ise şoyle denilmektedir;

-hristiyanlığa gore sana zarar verene tepkini hic bi tepki şekilinde gostermezsiniz
-museviliğe gore hata pek affedilmez ve sana zarar veren kişiye aynı zarar verilir
-Muslumanlıkta ise sana bi zarar verene ne sertce tepki verirsin,nede basit bir tepki verirsin.

trakonyada ilk yunusun tokatı yiyince diğer yanağını uzatan yunus(hristiyanlıktaki gibi aynen),ikinci yunus tokat yiyince karşılığını veren yunus(musevilikteki gibi)

fakat sonra bir adam şarkıda 'Hayır boyle bir ikilikten soz edilemez, yunus tokatta yemez tokatta atmaz..'demektedir(MUSLUMANLIK'taki gibi)
__________________________________________________ ______
Bir lokma, bir hırka..HADİS:
SAGO:
El katipse kalp hakimdir.
Bak bu alıma gelen kacıncı dize.
Bak bu kacıncı aykırılık rap fakirhanesinde.
Bir lokma, bir hırka..
Tavsiyeye uyanlar tavsiyeyle yaşarlar

tasavvufun dunya goruşunu ifade eder.
şu hadislere dayanır,

- "Allah'ım* Muhammed'e* ve ailesine kefaf miktarda ver."
- "insana barınacağı kadar bir ev, mahrem yerini orteceği kadar elbise, hayatını surdureceği kadar gıda yeter."
__________________________________________________ ___
Kolera-Bir dilek hakkım var nakarındaki derinlik.:
''bir dilek hakkı''şarkısındaki nakaratın inceliği
-KOLO-
İrem olsa da mekanım ağlarım seni baş gozuyle ben bir gorem
Haftada bir Cuma yetmez ki bana seni her an her an hisseden
Olsa da bir dilek hakkım benim icin birşey dilemeni istesem
Tek isteğim aslında benim seni istediğim gibi beni istemen

1_ irem= cennet bahcesi,demektir

2_ ''Haftada bir Cuma yetmez ki bana seni her an her an hissedem''

*Cuma gunu:melekler;"Ey cennet halkı! bu gunde bizzat cemalini muşahede icin Rasul u Ekremin (asm) etrafında toplanır daha ustun ve ikramlardan sonra ALLAH U TEALA (cc)"başka bir istediğiniz kaldımı?isteyin vereyim!" buyuruyor..Cennet halkı.
-"Evet sizden bir isteğimiz kaldı..O da vaad ettiğin Cemalindir!goster Cemalini gorelim!" derler.
Allahu teala bin yıl genişliğinde kızıl yakuttan bir minder getirin diye emr ettikden sonra,İbrahim (as)a "cık minbere hutbe oku" buyurur.Sonra Musa (as)a cık minbere hutbeni oku denir,tevratı okur..Sonra Allahu Teala Davud (as)a emr eder O da yakıcı sesi ile Zeburu okur.Sonra İsa (as)a emr eder..O da minbere cıkıp İncili okur..
Sonra Allahu Teala Peygamberimize(asm) gel minbere cık.Herkese hitab et buyurur.Peygamberimiz efendimiz (asm) kızıl yakuttan minbere cıkıp Kuranı Kerimive butun ilimlerianlattıkdan sonra,şimdi "ALLAHU TEALA tecelli edip,Cemalini gosterecek hazır olun mujdesini verir..
Butun peygamberler cennet halkı duydukları Kuranı Kerimin tilaveti karşısında mest olup kalacaklardır.Sonra Allahu Teala hicab perdesini kaldırıp Cemalini gosterecek..Cemalini goren herkes secdeye kapanacakdır...

ve cennet ehli her hafta cuma gunu ALLAH (C.C) cemalini gorecektir...

kolera gercekten yaradana vuslatı iyi dile getirmiş..
__________________________________________________ ____
Bir Bilsen Şarkısından Bir Hikaye-Hz. İsa::
Kolera:
Şeytan bal surdu dudağa hoşumuza gitti tadı
Kandırıldık anladık bal değil de kulmuş adı

Ve O kıssa:

Şeytanın Balı

Bir gun İsa (a.s.), bir elinde kul, bir elinde bal ile giden şeytana sormuş:
"Nedir o elindekiler?"

Şeytan cevap vermiş:
"Bu kul, bu da bal! Kulu, kusur ve ayıpların yuzune serperim, ta ki kotu ve cirkin gorunsunler. Balı da, bunların ayıp ve kusurlarını diline dolayanların ağızlarına calarım, ta ki ayıp ve kusurları sayıp dokerken tat duysunlarki mu'min kardeşlerinin gizli hallerini alenîleştirip, ittifaklarını bozarken zevk alsınlar''.
Yalnız ama yalnız benden korkun derken er-rahim
Firavunda ondan korksun istemişti her beyin

...

İSRA
12 - Biz geceyi ve gunduzu varlığımıza delalet eden birer delil kıldık. Sonra Rabbinizden bir lutuf aramanız, yılların sayısını ve hesabını bilmeniz icin gecenin karanlığını silip (yerine) eşyayı aydınlatan gunduzun aydınlığını getirdik. İşte biz her şeyi uzun uzadıya anlattık.

Haşr sûresi, 22
“O Allah ki, O’ndan başka ilÂh yoktur. Gaybı da, muşahede edileni de bilendir. RahmÂn, Rahîm olan O’dur.”

"Allah'ın gondermiş olduklarını tebliğ edenler, Allah'tan korkarlar ve O'ndan başka kimseden korkmazlar. Allah hesap goren olarak yeter" (el-Ahzab, 33/39)
__________________________________________________ ______
İnziva şarkısındaki 1375 yıllık hasta Lafının SIRRI..::
kolera inziva şarkısında derki ;

benim adım kolera
1375 yıllık hasta

şimdi 2007 yılından yapılmış bi şarkı 1375 yılı cıkaralım

2007 - 1375 = 632

632 yılı efendimizin (s.a.v) vefat ettigi yıldır .
__________________________________________________ ________
SONUMUZ YAKIN MESAFE şarkısında ki muthiş yaklaşım..Ayet ::
Sago:

sabır cile cektikce dile
bile bile attığın her adımın gelecek dile

FUSSİLET Suresi

19- O gun Allah'ın duşmanları cehennem ateşine surulmek uzere hep bir araya toplanırlar.
20- Nihayet oraya vardıkları zaman kulakları, gozleri ve derileri yaptıkları şeyler hakkında onların aleyhinde şahitlik ederler.
21- Onlar derilerine: "Nicin aleyhimize şahitlik ettiniz?" derler. Derileri de: "Bizi her şeyi konuşturan Allah konuşturdu, sizi ilk defa yaratan O'dur ve siz yine O'na donduruluyorsunuz" derler.
22- Siz kulaklarınızın, gozlerinizin ve derilerinizin aleyhinizde şahitlik edeceğinden korkarak kotulukten sakınmıyordunuz. Fakat yaptıklarınızdan bircoğunu Allah'ın bilmeyeceğini zannediyordunuz.

Tefsiri..
Kulakları, gozleri ve derileri aleyhlerine şahitlik ederler. Kendilerinin duyu, idrak, kavrama ve ezberleme aracları olan organları ve Âletleri şahitlik ederler ki değişikliklerin en dehşetli ve korkunc safhalarından biridir. KÂdı BeydÂvî şoyle diyor: Allah'ın onları konuşturması ile veya uzerlerinde kazanclarını gosterecek birtakım eserler, izler ortaya cıkarmasıyla ki, bu şekilde lisan-ı hÂl (durumlarının dili) ile soylemiş olurlar. Fakat biraz sonra "Bizi her şeyi soyleten Allah şoyle soyletti" diye acıkca ifade edilecektir. Hadiste yer almıştır ki "İnsanda ilk soyleyen fahz-i yusra sol oyluktur, sonra organlar soyler." Bunun uzerine kahrolası der, ben seni savunuyorum
__________________________________________________ _____
Romantizma adLı şarkıdasındaki ayrıntıLar cok guzel değinmiş ustad..
ROMANTİZMA isimli şarkısında gecen birkac cumlnin ayetLerle acıklaması ve yorumdur..

Sago
Her gecen dakika m.etabolizma cokerten olgu
Şıkkı secti ademoğlu

Haşr Suresi
21 - Biz bu Kur'Ân'ı bir dağa indirseydik, Allah'ın korkusundan onu baş eğmiş, parca, parca olmuş gorurdun. Bu misalleri duşunsunler diye insanlara veriyoruz.

Ahzab
72 - Biz o emaneti goklere, yere ve dağlara arz ettik, onlar, onu yuklenmeye yanaşmadılar, ondan korktular da onu insan yuklendi. O gercekten cok zalim ve cok cahildir.

Canımı yolda buldum,tuttum kolundan evine soktum.

Bu canın sahibi kimki ben yolda buılmadım diyorsun yolda buldun işte. Rabbin sana verdi sende kolundan tutp evine yani ait olduğu Rabbine yonlendiriceksin..
__________________________________________________ ___
Sagopa Kajmer-Hain ye kurkum ye sozunun sırrı::
Nasreddin hocadan esinti bir laf soylemiş burada Sagopa:

Hoca merhum, bir keresinde gunluk elbisesi ile bir merasime iştirak etmişti. Eski - pusku elbise ile kimse hocaya itibar etmedi, hatta yemek sofrasına bile cağırmadılar. Hoca anladı itibarın elbiseye olduğunu... Doğru eve gitti, en yeni elbiselerini giyip geldi. Bu kerre onu yepyeni kurk icinde goren halkın dikkatini cekti ve baş koşeye buyur ettiler.

Hoca yemek sofrasına oturdu ve kendisi başlamadan evvel tabağa kurkunu uzatarak:

Ye kurkum ye!, diye soylenmeye başladı. Oradakiler:

Ne oluyor hoca efendi?. Hic kurk yemek yer mi? dediklerinde:

Ne munasebet! Biraz evvel yine ben burada idim. Fakat kimse buyur etmiyordu. Şimdi ise bana baş koşeyi vermelerine bu kurk sebep olmuştur. Yemek yemek onun hakkıdır, dedi.
?_________________________________________________ _
Sagopa Kajmer-Beslenme Cantamdaki Derinlik..muhteşem:::
dilime surekli "yağma yağmur sağnak. bu sağnak icin yok sığnak. cok susamış susuzlar icin musluklar acılsın. icen, doyan sabretsin doyamayanlar sabretsin..." bolumu takılıyodu. onca insanın icinde yemek yerken icimden de surekli bu kısmı soyluyordum ve "inanmıyorum! ben bu derinliği daha once nasıl da farketmedim!" diye şaşkınlıkla hafifce tebessum ettim. herkes "nooldu?neye bu kadar şaşırdın ?"diye soruyordu. yemekten sonra " biliyorsunuz ki kıyamet yaklaştığı zaman deccal isimli bir yaratık "ben sizin rabbinizim"(HAŞA) diyecek. bir insanı oldurup diriltme ozelliğine sahip olacak deccal. ve onun geldiği zamanda da kuraklık, susuzluk insanları o kadar baştan cıkaracak ki deccalın meydana getirdiği bir taraftaki su kitlesi ve diğer yandaki ateş topluluğunda o yaratığın rab olduğuna inananlar suya koşacaklar. ama deccalın bizim rabbimiz olmadığını bilenler ise ateş olan kısıma koşacaklar. işte o anda da ateş suya, su da ateşe donuşecek... "cok susamış susuzlar icin musluklar acılsın. icen doyan şukretsin, doyamayanlar S-A-B-R-E-T-S-İ-N." diyen Ustadın bu derinliği sayesinde oradakilerin ona adeta nasıl hayran olduklarını gormeliydiniz şaşkınlıkla...

kıyamet alametlerinden birisi olan dengesiz doğa olayları şuanda bircok insanın canını yakarak baş gostermekte...sel felaketinden olen onca insanlar var biliyorsunuz ki... bu olaya da Ustadın "yağma yağmur sağnak! bu sağnak icin yok sığnak..."diyerek onceden acıklık getirmiştir...

Cekip alır uzerinden ağırlığı YA tek hakim var gulbaki ya : İnsanların Dunya hayatı cok zor vb yakınmaları olumden sonra kaybolur... Tek Hakim var diyerek Allah (c.c.)'u Gul baki ya diyerek de (Gulun Peygamber Efendimizi Temsil Ettiğini Hepimiz Bİliyoruz) Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (s.a.v)'e karşı duyulan derin sevginin Kıyamete kadar sureceğini belirtmek istemiştir..

Oku Belki Furkanla Yol Bulursun : Kur'an'ı Kerim okuyan bir insanın doğru yolu bulacağını ifade ediyor.. ŞUphesiz En buyuk Gercek Tabiki....

Curuk elmanın yanında bozulursun : Eğer insanın arkadaşı yanındaki insanlar Sağlam er kişiler değilse elbette bu kirlilik o kişiye de musallat olur..
Golge Haramileri Osmanlı Devleti zamanındaki dolandırıcılar devleti dolandıranlara denirmiş. VE padişahlardan biri bunları bir meydanda toplayıp idamlarına karar veriyor mahkeme sonucunda.Ve hepsini astırıyor..
şarkıda ise..

İki boy aşmış ihanetin ki kat'i yok bahanesi, ....
Ve hepsi aynı yolda yolcu onca bedenin kellesi
meydan onune dizilecek ve alınacak ifadesi

deniliyor . Buradaki kasıt bu golge haramilerinin ihanetleri sonucu meydanda dizilmesi ve hepsinin asılması, kellelerinin gitmesidir.
Ayrıca Ahirette butun İnsanlığın hesaba cekileceği ve cezası veya mukafati verileceğini ve herkesin ifadesinin alınacağı anlatılmıştır.
__________________________________________________ __
Sagopa & Kolera-Bilinmezlik şarkısının sokrates ile baglantısı::
-sago-
Aklımı Kacırmak uzereyim..
Ben curuk bir duzeneğin uzerindeyim..
Neyin beni beklediğini bilmemekteyim..
Her yerde bilinmezlik var..

--
sokrates yalınayak, başı kabak ve suratının yarısından coğunu kaplayan o unlu sakallarıyla atina sokaklarını dolaşırken, oğrencilerinden biri bu seyyar sofiste her turlu bilgiden bağımsız ve sırf meraka dayalı bir soru sorar: "ustat" der. "bir şey soracağım affınıza sığınarak." sokrates "sor ve sığın" şeklinde cevap verir. bunun uzerine oğrencisi cok merak ettiği şeyi nihayet sorabilecek olmanın heyecanıyla sokrates'e şu soruyu yoneltir: "ustat. neden hic sakallarınızı kesmiyorsunuz?" sokrates oğrencisine bakar, gulumser ve cok kısa bir sure sakallarını okşadıktan sonra şu cevabı verir: "cunku bilinmeyenden korkar insan. sakallarımı kesince neyle karşılaşacağımı bilmiyorum.."
__________________________________________________ _
Sagopa-Surahi (Ayın 14'u sozunun anlamı)::
-SAGO-
Ben ne yazmışım ne kışmışım
Uykumda mışıl mışılım
Ama bak gozlerime ışıl ışılım
Ayın 14den moru calmışım

Ayın 14'u;
--->Ayın tam orta modudur.
--->Yani Ayın Dolunay halidir.
--->Guzellik Demektir.
--->Guzel yuzlu insanlar icin kullanılan eski bir halk deyimidir.

KAPALI DİSS :

“Tahmin et bakalım kac curuk yumurtam var sepette bana şeytan dansı yaparlar ne curretle satılmıssın ucretle sana bi şarkı yaptı sago nefretle kaynaş bıdık ifritle oyle ya boku ararsan bulursun kenefte onları kınarım esefle pasa pas verme artist şutunu gorelim haydi topa tekme adıma dilin donmuyosa bana kısaca kafkef de.”

-Fuat rapstar yarışmasında erhanla tartışmıstı sepet sepet yumurta konusu gecmişti ve fuat sana bi soz soylerim bi yatakta bide kenefte aklına gelir demişti sagopa gene yapacagını yaptı ustu kapalı dissi yapıştırdı..

Dini bi kitaptan alıntı.
Peygamber Efendimiz (s.a.v)cebrail ile beraber Beytu'l-makdis'e geldi ve ondan sonra su olaylar oluyor...
dunya gogu kapısına kadar yukseldik kat kat yukselıyor ve 2. katta yusuf (a.s.) ile karsılasıyorlar.
sonra 2.kat semaya cıktık orada Yusuf (a.s.) buluştum yuzu ayın 14deki dolunay gibiydi bana slm verdi ve h.g dedi. diye geciyor....
__________________________________________________ _
"HEP TAARUZ VAR" ŞARKISINDA Kİ AYET VE YUNUS EMRE.::
(Ayet)
Ey zaat-ı pakım suphaniyem ilhamına muhtacım
Dayanmak davranmaktan zor..
Hep Taarruz Var

Hz. Musa’nın Firavunun zulmunden kurtulup Medyen bolgesine gittiğinde yaptığı bir duÂydı başlıktaki duÂ. Yiyecek birşeyleri bulunmadığı icin ağac yapraklarını yiyerek gunlerce yol yurumuş, ac ve bitkin duşmuştu. Bir lokma yiyeceğe bile şiddetle muhtactı. Buna rağmen ne yolda rastladığı cobanlardan, ne de kadınlardan birşey istiyor, derdini sadece Allah’a acıyor, ellerini kaldırıp,
“Bana ihsan edeceğin her hayra muhtacım” diye yalvarıyordu.

Kasas Sûresi: 24

Bunun uzerine Musa, onların davarlarını suladı. Sonra golgeye cekildi ve "Rabbim! Doğrusu bana indireceğin her hayra muhtacım" dedi.

Zatı pak ve subhaniye kısa bilgi...
Mevla teala’nın doksan dokuz ziyade guzel isimleri,Mevla’nın Zatına delil,yani ulaştırıcı olurlar.Kimi ulaştırıcı olurlar?Zat’ı pak,i subhaniyeye ulaşmak isteyeni.peki nasıl ulaştırırlar? Her kim bu doksan dokuz ismi rabıta uzere soylerse(zikrederse) Mevla’nın Zatına ulaşır.
“Esma-i husna’nın kimisi de Mevla teala’nın fiillerine gaye olur”
Yani esma-i ilahiyyenin (isimlerinin) bazısı zat’ı pak-i subhaniyeye delalet eder,bazısı da fillerine gaye olur.
Mesela:ALLAH ism-i şerifi zatına delalet eder.RAHMAN ism-i şerifi ise mahlukatına iyilik işine gaye olur.yani Allah-u teal rahmet etti:rahmetten gaye iyilik olduğu icin o gaye olur.

Heralde anlaşılmıştır sago'nun orada kullandığı İlhamına muhtacım sozu ayette'de geciyor ben bunu yapıyorsam bu sanatı senin icin yapmalıyımsenin yardımınla yapabilirim..

(HEP TAARRUZ VAR YUNUS EMRE)

SAGO
Beni anlaman icin gerek biraz bilgi..
(İlim ilim demek,kendini bilmek demek,)
Hayat demek değildir sabah,oğle,akşam yemek yemek,
Bilekle gelen emekten yemekse huner demek,
Bunun icin savaş gerek..

YUNUS EMRE
İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendini bilmezsin
Ya nice okumaktır

Okumaktan murat ne
Kişi Hak'kı bilmektir
Cun okudun bilmezsin
Ha bir kuru ekmektir
__________________________________________________ _________
Keşke biLseLerdi. !::
ANKEBUT KUR'AN-I KERİM'İN MEKKE'DE İNMİŞ 69 AYETLİ BİR SURESİ'DİR

64.AYETİ İSE ŞOYLEDİR :64. Bu dunya hayatı ancak bir eğlence ve oyundan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte gercek hayat odur. Keşke bilselerdi!

Son cumle bize biryerlerden tanıdık geliyor değil mi ?

Sagopa kajmer Album K.İ.T.S. (2008) Parca Yakın ve Uzak

nakaratı:
Keşke bilselerdi; herkesin tek hakkı var,
Omru altın sepeti sanma, sepete konulan,
En sonunda ruhsuz bir ceset olur sonunda.
Beklediğin bir medet olur dunya,
Olum uzerinde bir iki anlık misafirdir omur.
Ayrıca..:
sagopa kajmer-duşenin dostu olmaz AdLı şarkısında da:::
olum allah ın emri ankebutta belli,
eline tutuşturdu sago en guzel delili