Kişisel ve profesyonel bilgi depolama sistemimizde bilgisayarlar bircok durumda haline gelmiştir. Onlar aracılığıyla farklı dosyalar oluşturuyoruz, ancak posta yoluyla veya web'den başkalarının yanı sıra doğrudan cihazımızdan da bilgi alma ve indirme olanağımız var. Ek olarak, Instagram veya Facebook gibi sosyal ağlarımıza da erişmemiz, bilgi miktarını giderek daha buyuk hale getiriyor.
Bu yuzden kesinlikle bilgisayarımızda yaptığımız indirmelerin miktarı oldukca geniş, cunku bunu Mac'imizden yapabileceğimiz basitlik ve hız gercekten cok iyi.
Bircok durumda Mac bilgisayarlarımızda yaptığımız indirmeleri gormeliyiz, ancak bu indirmelerin tam olarak yerini bilmiyor olmamız bizi şaşırttı. Mac OS'de varsayılan olarak, yurutulduklerinden bağımsız olarak tum indirmeler kullanıcının İndirilenler veya İndirilenler klasorune kaydedilir, yani ~ / İndirilenler / veya tam yol / Kullanıcılar / Kullanıcı / İndirilenler'dir.
Bu klasore erişmenin mumkun olan tum yollarını bilmek veya Mac'inizdeki indirmelerin konumunu değiştirmek isteyebilirsiniz, bu yuzden size olası tum secenekleri gostereceğiz, boylece konumu bulmanın farklı yollarını bileceksiniz. indirme işlemlerini veya konumunuzu nasıl değiştireceğinizi
1. Mac'teki indirme klasorunu Dock'tan acma
Mac OS'de Dock'tan İndirilenler klasorune nasıl erişebileceğimizin yontemi budur
2. adım
Mac OS'de İndirilenler klasorunu Dock'a eklemek istiyorsak aşağıdaki işlemleri gercekleştireceğiz: Finder'a gideceğiz ve "Preferences" ı sececeğiz
3. adım
Goruntulenen pencerede Kenar Cubuğu sekmesine gideceğiz
4. adım
Buradan, İndirilenler kutusunun secili olduğundan emin olmalıyız. Kutu secildikten sonra, Finder penceresine gideceğiz ve sağ tıklayacağız veya Ctrl + İndirilenlere Tıklayacağız ve Dock'a Ekle seceneğini sececeğiz.
5. Adım
Artık MacOS'ta Dock'ta İndirilenler klasorunu gorebiliriz ve burada genel indirmeyi secebilir veya genel klasoru acmak icin Finder'da Ac'ı secebiliriz.
2. Mac'teki indirme klasoru Finder'ın kenar cubuğundan nasıl acılır
İndirilenler klasorunu doğrularken sahip olduğumuz bir diğer secenek de bunun icin Finder'daki kenar cubuğu aracılığıyla Bulucu penceresini acmalı ve İndirilenler klasorunu bulmalıyız.
not
Bu secenek varsayılan olarak etkindir, ancak etkin değilse, Finder menusundeki Tercihler'i girerek ve Kenar Cubuğu sekmesini secip İndirilebilirler kutusunu işaretleyerek gorunur hale getirebiliriz.
3. Mac'teki indirme klasoru Go (Git) menusunden nasıl acılır
İndirilenler klasorunu acmamız gereken basit yontemlerden bir tanesi Git menusune gidip İndirilenler seceneğini secmektir. Ve İndirilenler klasorunun acılacağını goreceğiz.
4 . Mac'teki indirme klasoru dizinin kok dizininden nasıl acılır
İndirilenler klasorune dizinin koku uzerinden erişebiliriz, ancak Finder'ı acarken gorunmediğini unutmayın. Koku gormek icin tuş kombinasyonunu kullanmalıyız:
⌘ + ⇧ + H
Bu kombinasyona basıldığında, aşağıdaki pencere goruntulenecektir. Burada, İndirilenler klasorunun ilgili iceriği analiz etmek icin hazır olduğunu gorebiliriz.
5. Mac İndirilenler klasorunde saklanmayan indirmeleri arayın.
Bazen konum indirmelerini taşıdık ve bu yuzden Yuklemeler klasorunde onları goremeyeceğiz, kotu olan şey nerede bıraktığımızı hatırlamamamızdır. Solvetic, dosyaları veya indirmeleri aramak icin aşağıdaki seceneklerden birini kullanmanızı onerir (Bu durumda .dmg uzantılı dosyaları arayacağız):
Spot ışık kullanın
Spotlight'ı (ustunde bulunan buyutec simgesi) kullanın ve dmg terimini girin; bu terimle ilişkili sonucları gorebiliriz.
Bulucu Arama
Finder aramasını kullanabiliriz, bunun icin Dosya menusune gidip Arama seceneğini seceriz veya Command F tuş kombinasyonunu kullanabiliriz, arama terimini girip sonucu goreceğiz:
⌘ + F
6. Mac OS indirme klasoru nasıl değiştirilir?MacOS Sierra'da yaptığımız indirmelerin varsayılan İndirilenler klasorune indirilmemesini istiyoruz, bunun icin aşağıdakileri yapabiliriz:
1. adım
Safari kullanarak yaptığımız indirme işlemlerinin yerini değiştirmek istiyorsak aşağıdakileri yapabiliriz: Safari Menu Tercihleri'ne ve ardından Genel sekmesine gidin.
2. adım
Orada "Dosya indirme konumu" alanına gideceğiz, vurgulu okları gostereceğiz ve dosyaların depolanacağı yeni konumu sececeğiz.
not
Bu sureci daha ayrıntılı olarak gormek icin, aşağıdaki eğitimdeki bağlantıya gidin.
Ekran goruntulerinin saklandığı konumu değiştirmek istiyorsak, terminale girmeli ve aşağıdaki sozdizimini girmeliyiz:
varsayılanlar com.apple.screencapture location / Users / user / path yazar.
Bu komutla ekran goruntuleri icin yeni bir rota atayabiliriz.
7. Klasor indirmeleri değiştir Safari
Diğer bir secenek, Safari tarayıcısını kullanırken yaptığınız indirmelerin konumunu değiştirmektir. Bunu yapmak icin aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir:
1. adım
Yapmanız gereken ilk şey "Safari" menusune gidip "Tercihler" seceneğini secmek.
2. adım
Acılan yeni bir pencere goreceğiz. Bu durumda Genel sekmesini secmeliyiz ve orada İndirilenlerin konumu satırını bulacağız:
3. adım
İndirmeler icin yeni bir rota secmek uzere, yapmanız gereken İndirme alanına tıklamaktır. Aşağıdakiler goruntulenir:
Aşağıdaki secenekleri secebiliriz
Her indirmede sor: Bu secenekle, bir şey indirmeye calıştığımız her seferinde, indirilecek oğeyi sececeğimiz bir pencere acılacaktır. Diğer: Orada varsayılan olarak oğelerin Safari'de indirileceği yeni rotayı tanımlayabiliriz.
Bu şekilde, Mac OS bilgisayarlarımızda yaptığımız indirmelere erişmek icin alternatiflerimize nasıl sahip olduğumuzu gozlemledik ve tum indirmelere bağlı olarak suruklenmedik.
Mac'teki indirilenler klasorune nasıl erişilir
MacOS0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- MacOS
- Mac'teki indirilenler klasorune nasıl erişilir
-
06-09-2022, 13:09:35