Ceşitli tematik BT forumlarında, ucretsiz yukseltme kampanyası başlatılırken Windows 10 işletim sisteminin bu tur bir kullanıcının ilgisine hazır olmadığı hakkında oldukca yaygın bir goruş var. 100.000.000'den fazla bilgisayar başarılı bir şekilde (nihai sonucu elde etmek icin) işletim sisteminin eski surumlerini guncelledi. Ancak, eylem suresince, kullanıcılar yalnızca guncelleme prosedurunun kendisinde değil, Windows 10'un alınan kopyasının sonraki aktivasyonunda da ceşitli hatalar kaydetti. Aktivasyonla ilgili en yaygın sorunlardan biri, nedenleri daha fazla tartışılacak olan “0xc004c003” hata numarasıydı. .

Windows'ta etkinleştirme hatasını 0xc004c003 duzeltmek icin secenekler.
Sebepler ve Cozumler​Microsoft'un kendisine gore, Windows etkinleştirme hataları konusunda yaptığı yardımda, “0xc004c003” atanan numarası, guncelleme / yukleme aşamalarından birinde gecersiz / yanlış bir urun anahtarının girildiğini gosterir. Sorunun ozu, ucretsiz gecişin bir parcası olarak, her hedef bilgisayara, işletim sisteminin bir kopyasına ilişkin lisans haklarının daha fazla doğrulanması icin gerekli olan bir anahtar sağlanmasıdır. Bu anahtar daha once kullanılmışsa (veya tekrar tekrar girme girişimleri yapıldıysa), sistemi gecersiz kılma girişimlerini ortadan kaldıran (bundan sonra işletim sistemi veya işletim sistemi) yapılan tum girişimleri elimine eden anahtar gecersiz sayılır. Bu noktadan itibaren, temel zorluklar, Microsoft, orneğin bir bilgisayar satın alırken onceden yuklenmiş bir kopya olarak edinilmiş olan bu yazılım icin lisansı olan kullanıcılar icin ucretsiz bir guncelleme olanağı sağladığı icin başlar. Bunu dikkate alarak, sorunun oluşmasının iki ana nedeni vardır:
Kullanıcı, lisanssız bir Windows 7 / 8.1 surumunden yukselttikten sonra "İşletim Sistemi" ni etkinleştirmeye calışıyor. Kullanıcı, onceden guncelleme ve etkinleştirme olmadan Windows 10 işletim sisteminin temiz kurulumunu gercekleştirir. Yani, onceki etkinleştirilmiş surumun sistem diski bolumu bicimlendirilmiş, bu da “hayati anahtarın” kaybolduğu anlamına gelir. Temiz bir kuruluma izin verildi (cunku bu toplu işlem zaten tamamlandı) ancak guncelleme ve etkinleştirmeden sonra. Durumunuz acıklanan seceneklerden birine uyuyorsa, ne yazık ki, “korsan versiyonun” etkinleştirilmesi nedeniyle bu hata duzeltilemez ve “Microsoft” bu durumu nasıl değerlendirir, şirketin lisans politikasına uymaz. Bu durumda, tek bir cıkış yolu vardır - bağımsız bir lisans satın alımı veya sistemin ozel bir yazılım aracılığıyla “tamamen yasal olmaması”.

karar​Projeye katılım şartlarını sağlayan diğer herkes icin aşağıdaki onerileri uygulamaya calışmalısınız:
"Sadece bekle." Windows 10'a gecişte karışıklık olmamasına rağmen, işletim sisteminin etkinliğinin, işin kalitesine ve Microsoft sunucularının iş yukune bağlı olarak uzun zaman alabilir. Bu nedenle, "0xc004c003" hatası oluştuğunda, panik yapmayın. Birkac gun bekleyin ve durum değişmezse, sorunla ilgili daha ayrıntılı cozumlere gecin. “Telefonla etkinleştir”: "WIN + R" tuş kombinasyonuna basın ve "slui 4" komutunu calıştırın.

Acılan pencerede, ikamet bolgenizi secin. Ondan sonra, belirtilen telefonları - ucretsiz numarayı "8 (800) 2008002" aramak icin bir teklif iceren bir pencere acılır. Arama sırasında, otomatik telefon sistemi size adım adım talimat verecek ve bu sırada telefon numarasıyla aynı pencerede belirtilen kurulum kodunu belirtmeniz gerekecektir.

Ardından aktivasyonu tamamlamak icin “ATS” den gelen onay kodunu girin. Kod uymasa bile, otomatik sistemle calışmanın tamamlanmasından sonra, sorunu operatorle cozmeye her zaman devam edebilirsiniz.
Sonuc​Bu konuda, aslında, her şey. “0xc004c003” kodundaki hata bir yazılım cozumu anlamına gelmediğinden, zaten bir lisansınız varsa ve Windows'u lisans koşullarına uygun olarak yukselttiyseniz, nedenler Microsoft tarafından aranmalıdır. Teknik destekle iletişim kurun ve konumlarını koruyun.