Piyasada bulunan tum işletim sistemleri gibi Windows kurulumu yaparken de kendinize bir kullanıcı adı belirlemeniz gerekiyor. Kurulum ekranında belirlediğiniz bu kullanıcı ismi bir zaman sonra can sıkıcı olabiliyor veya guncelleme gerektirebiliyor.
Bu yazımızda sizlere iki farklı yontem ile Windows 10 kullanıcı adı değiştirme sorununuzu nasıl cozeceğinizi anlatacağız. Birbirinden basit iki yontemin size kolay gelenini secerek kullanıcı isminizi değiştirebilirsiniz.
İlk Yontem;
Windows 10 yuklu bilgisayarınızı actığınızda gorev cubuğunuzun hemen sol tarafında bulunan Windows logosuna tıklayarak Denetim Masası yazarak denetim masasına giriniz. Burada karşınıza cıkan seceneklerden Kullanıcı Hesaplarına girerek ismini değiştirmek istediğiniz hesabın uzerine tıklayınız. Daha sonrasına sadece yonetici izini ile ulaşılabilen Hesap adını değiştirin seceneğine tıklayarak hesabınızın adını guncelleyebilirsiniz.
Denetim Masası > Kullanıcı Hesapları > Kullanıcı Hesapları > Hesap adını değiştirin
İkinci Yontem;
Başlat + R tuşuna basarak Calıştır penceresine ulaşın. Sol altta acılan pencereye netplwiz yazın. Bu işlemi yapıp tamama tıkladığınızda karşınıza kullanıcı hesaplarının olduğu bir pencere acılacak. İsmini değiştirmek istediğiniz hesabı secerek Ozellikler butonuna tıkladığınızda karşınıza gelen pencereden Windows 10 hesap isminizi değiştirebilirsiniz.
Başlat + R > Calıştır > netplwiz
Windows 10 Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?
Windows 100 Mesaj
●17 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Donanım Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 10
- Windows 10 Kullanıcı Adı Nasıl Değiştirilir?
-
06-09-2022, 12:50:16