Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızı actığınız zaman karşınıza ‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatası cıkabilir. Hata olmasına rağmen bilgisayarınızı calıştırabilirsiniz ancak ileride bu hata daha buyuk sorunlara neden olabilir. Bu hatanın cozumu icin uygulayabileceğiniz bazı yontemler var.
Windows işletim sistemine sahip dizustu ya da masaustu bilgisayarınız acıldığı zaman karşınıza ‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatası cıkabilir. Devam butonuna tıklayarak bu hatayı gormezden gelebilir ve bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak ‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatasının devamlı cıkıyor olması can sıkıcı olacak ve ileride farklı sorunlara altyapı oluşturacaktır.
Peki, ‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatası nasıl cozulur? Genel olarak bu hataya; antivirus yazılımınız, bilgisayarınıza bulaşmış bir virus ya da kotu amaclı yazılım, doğru yuklenmemiş Microsoft .NET Framework uygulaması veya bir donanım sorunu neden olabilir. Nedenleri farklı olsa bile aşağıdaki yontemleri deneyerek, biri ile mutlaka ‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatasının cozumune ulaşacaksınız.
‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatası nasıl cozulur?
Yontem #1: Bilgisayarınıza antivirus taraması yapın. Yontem #2: Antivirus yazılımınızı devre dışı bırakın. Yontem #3: Donanım ve Aygıt Sorun Giderici ’yi calıştırın. Yontem #4: Microsoft .NET Framework uygulamasını yeniden yukleyin. Yontem #1: Bilgisayarınıza antivirus taraması yapın:
Bilgisayarınıza bulaşmış olan bir virus ya da kotu amaclı yazılım nedeniyle ‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatası ile karşılaşıyor olabilirsiniz. Hatanın nedeninin boyle bir durum olup olmadığını oğrenmek icin guvendiğiniz bir antivirus yazılımı ile detaylı bir virus taraması yapın.
Tarama sonucuna gore bilgisayarınızda bir virus ya da kotu amaclı yazılım olup olmadığını gorebilirsiniz. Genel olarak guvenilir olmayan kaynaktan indirilmeyen bir program ya da guvenilir olmayan bir internet sitesine girmeniz nedeniyle bilgisayarınıza bir virus ya da kotu amaclı yazılım bulaşmış olabilir.
Yontem #2: Antivirus yazılımınızı devre dışı bırakın:
Antivirus yazılımları bilgisayarınızı virus ve kotu amaclı yazılımlardan koruduğu gibi ‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ gibi hataların ortaya cıkmasına da neden olabilmektedir. Bunun nedeni, yazılımın tehditlere karşı bilgisayarı kısıtlayıcı onlemler almasıdır.
Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızda kullanmakta olduğunuz antivirus yazılımını bir sure devre dışı bırakın ya da tamamen kaldırın. Bilgisayarı yeniden başlattığınız zaman ‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatası cıkmıyorsa alternatif bir antivirus yazılımı kullanmanız tavsiye ediliyor.
Farklı antivirus yazılımları, farklı hatalara neden olabilecek kısıtlamalar getirebilir. Ornek vermek gerekirse bazı antivirus yazılımları cevrimici alışveriş sırasında guvenliğiniz icin pek cok kısıtlama getirebilir. Aynı şekilde bazı antivirus yazılımları ise guncelleme ve yeni yazılım yukleme sırasında guvenliğiniz icin bazı kısıtlamalar getireceklerdir.
Yontem #3: Donanım ve Aygıt Sorun Giderici ’yi calıştırın:
Adım #1: Windows arama cubuğunu acın. Adım #2: %systemroot%system32msdt.exe -id DeviceDiagnostic yazın ve Enter ’a basın. Adım #3: Komut calışacak ve Donanım ve Aygıt Sorun Giderici aracını acacaktır. Adım #4: İleri butonuna basın ve taramayı başlatın. Adım #5: Tarama değişen bir sure sonunda tamamlanacak ve sonuc ekranı cıkacak. Adım #6: Sonuc ekranında aracın bulduğu, cozduğu ve hakkında oneri sunduğu sorunları goreceksiniz. Adım #7: Aracın sunduğu adımları takip edin. Adım #8: Bilgisayarı yeniden başlatın. Adım #9: Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin. Bilgisayarınızın donanım ve aygıtlarında bulunan sorunlar ‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ gibi hataların oluşmasına neden olabilir. Donanım ve Aygıt Sorun Giderici aracı bilgisayarınızdaki donanım ve aygıtlardaki kucuk sorunları cozecek, diğer sorunları bulacak ve size gosterecektir. Aracın sunduğu onerilere gore sorunlara mudahale edebilirsiniz.
Donanım ve Aygıt Sorun Giderici aracının bulduğu ve cozemediği sorunlar genel olarak guncel olmayan aygıt suruculerinden ya da doğru yuklenmemiş donanımlardan oluşuyor. Bu nedenle son yuklediğiniz donanımları ve Aygıt Yoneticisi uzerinden aygıt suruculerini kontrol ederek ‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatasına neden olacak sorunları ortadan kaldırabilirsiniz.
Yontem #4: Microsoft .NET Framework uygulamasını yeniden yukleyin:
Adım #1: Bilgisayarınızdaki yuklu uygulamaları kontrol edin. Adım #2: Eğer herhangi bir Microsoft .NET Framework versiyonu varsa tamamen kaldırın. Adım #3: Buradan Microsoft .NET Framework son versiyonunu indirin. Adım #4: Kurulum işlemlerini tamamlayın. Adım #5: Bilgisayarınızı yeniden başlatın. Adım #6: Sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.
‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatasının en temel nedenlerinden biri Microsoft .NET Framework uygulamasının yuklenmesi sırasında oluşmuş bir hatadır. Bu nedenle bilgisayarınızda yuklu olan uygulamayı tamamen kaldırmalı ve Microsoft resmi internet sitesinden son versiyonu indirmelisiniz. Eğer bilgisayarınız son versiyonun sistem gereksinimlerini karşılamıyorsa size en uygun olan versiyonu indirerek bilgisayarınıza kurabilirsiniz.
‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatasına neden olan Microsoft .NET Framework uygulamasının yuklenmesi sırasında oluşmuş hatalar genel olarak yanlış versiyon yuklemeleri kaynaklı oluşmaktadır. Bu nedenle yukleme oncesi Microsoft resmi internet sitesinde her bir Microsoft .NET Framework versiyonu icin yazan sistem gereksinimlerini detaylı olarak incelemekte yarar var.
Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızı actığınız zaman karşına ‘Uygulamanızda işlenmemiş ozel durum oluştu ’ hatası cıkıyorsa cozumu icin yukarıdaki yontemleri sizin icin zor olandan kolay olana doğru deneyin, birinde mutlaka cozume ulaşacaksınız.
Windows "Uygulamanızda İşlenmemiş Ozel Durum Oluştu" Hatası ve Cozumu
Windows 100 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- işletim Sistemleri
- Windows 10
- Windows "Uygulamanızda İşlenmemiş Ozel Durum Oluştu" Hatası ve Cozumu
-
06-09-2022, 12:44:59