Chromium, Google'ın acık kaynak kodlu olarak geliştirmiş olduğu projenin beta surecinde ve geliştirici surumunde yer alan adıdır. Google ilk olarak Chromium isimli acık kaynak kodlu geliştirilmeye acık projesini meydana getirmiştir. Daha sonradan ise Google kendi logosu altında final surumu olarak kararlı bir surum meydana cıkartmış ve Google Chrome'u yayınlamıştır. Google logosu, otomatik guncellemeler ve Adobe Flash Player'ın kendinden entegreli olarak gelmesi Google Chrome ile Chromium'un arasında yer alan temel farklardır.
Chromium İşletim SistemiChromium OS, Google tarafından geliştirilen acık kaynak kodlu ve Linux tabanlı bir işletim sistemidir. BSD lisansıyla yayınlanmış olan Chromium OS, kendine has bir ara yuz tasarımına sahip olduğu gibi ayrıca oldukca kullanışlı bir guvenlik mekanizmasına da sahiptir. Ozellikle Google tum hizmetlerini birleştirerek tek bir yelpaze uzerinden kullanma icin gectiğimiz yıllar icerisinde ozenli calışmalar yapmaktadır. Chrome OS de Google'ın bu hedefini yerine getirmede yardımcı bir işletim sistemi olması beklenmektedir.
Chromium İşletim Sistemi
Donanım ve Bilgisayar0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Donanım ve Bilgisayar
- Chromium İşletim Sistemi
-
06-09-2022, 09:52:01