Bilgisayarınıza ister Windows, ister başka bir işletim sistemini USB ’den kurmak isterseniz veya başka bir nedenden dolayı bilgisayarınızı bir program ile USB ’den calıştırmak isterseniz, bilgisayarınızı USB ’den başlatmanız gerekir.
Bilgisayarınızı bir USB aygıttan başlatmanız gerekmesinin birkac nedeni olabilir. İşletim sistemi yuklemek isteyebilir veya Windows ’ta calışmayan bir kotu amaclı yazılım temizleme aracı, disk bolumleme veya klonlama yardımcı programı kullanmak isteyebilirsiniz .
PC ’nizin USB surucusunden başlatmak icin ihtiyacınız olan birkac şey vardır.
Bir adet USB bellek USB cihazlarından başlatmak icin bir dizustu bilgisayar veya PC USB surucuden calışacak yazılım (İşletim sistemi olabilir veya herhangibi başka amacla kullanılacak program) USB Aygıtını Onyukleme Yapacak Hale Nasıl Getirilir?
PC veya dizustu bilgisayar, doğru bicimlendirilmediği ve onyuklenmesini sağlayacak dosya ve yazılımlara sahip olmadığı surece USB surucusunden başlatılamaz.
Yaygın olarak yapılan hatalardan biri de işletim sistemi iceren ISO dosyasını USB surucuye olduğu gibi kopyalamak ve bunu bilgisayardan başlatmaya calışmaktır. Boyle bir ISO dosyasını acmak USB ’ye actıktan sonra USB ’den başlatmak gerekir. Bunun icin ISO acma ve oluşturma yazılımları kullanmalısınız. ISO, dosyasını actıktan sonra bilgisayarınızı USB ile başlatıp işletim sisteminizi kurabilirsiniz.
USB, BIOS ’tan Nasıl Başlatılır?
Bir cok PC ve dizustu bilgisayar, bir CD, DVD veya dahili sabit surucuden onyuklemeyi başlamadan once ilk olarak bir USB surucusunu kontrol etmeye ayarlanmıştır. Ancak hepsi bu şekilde yapılandırılmamıştır. Bu durumda yapmanız gerekenler:
Bilgisayarınızı Power tuşuna basın ve hemen ardından Delete, F2, F10 veya F11 tuşlarına basın. (Bu bilgisayarınızın marka modeline gore değişebilir). BIOS ’a girdikten sonra gezinmek icin sağa sola yukarı aşağıya imlec tuşlarını kullanın. “Boot” menusunu bulun Başlangıc listesini bulduktan sonra birinci sıarada USB secili değilse USB ’yi secin. Her şeyi doğru ayarladıktan sonra, değişikliklerinizi kaydetmek ve sistemi yeniden başlatmak icin BIOS ’taki “Save anad Exıt” (genellikle bu F10 tuşudur). Bilgisayarınız yeniden başlatıldığında USB ’ye kurduğunuz program ile başlayacaktır.
Bilgisayar USB’den Nasıl Başlatılır?
Acemi Webmaster0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Acemi Webmaster
- Bilgisayar USB’den Nasıl Başlatılır?
-
06-09-2022, 06:36:58