Gunluk hayatta kolaylık sunması sebebiyle bircok kullanıcı tarafından tercih edilen karanlık mod ozelliğini bu yazıda Google Chrome karanlık mod nasıl acılır? sorusuyla ele alıyoruz. İşletim sistemlerine gore farklı ayarlar yapmayı gerektiren bu ozelliğin ayar işlemleri yazımızın devamındadır.
Windows 10 ’da Google Chrome Karanlık Modu Etkinleştirme
Google Chrome ’un son guncellemelerinin ardından Windows 10 işletim sistemine yonelik sunduğu bir ozellik olan karanlık mod, kolay birkac işlem adımıyla uygulanabiliyor. Bunun icin Windows 10 işletim sisteminde Google Chrome ’un guncel bir surumunu kullandığınızdan emin olmalısınız.
Google Chrome tarayıcıyı başlattıktan, Windows 10 ’da “Ayarlar> Kişilleştirme> Renkler” yolu sekmesinde yer alan “Varsayılan uygulama modunu secin” başlığı altındaki seceneği “Koyu” secerek uygulamalar uzerindeki modu karanlık moda cevirebilirsiniz. Boylelikle Windows 10 işletim sistemli bilgisayarınızda uygulamalarınız karanlık mod aktif hale gelir.
macOS ’ta Google Chrome Karanlık Modu Etkinleştirme
macOS işletim sistemli bir bilgisayara sahipseniz ve Google Chrome ’u guncellediyseniz, bu durumda tarayıcıyı karanlık modda kullanma imkanınız vardır. Bunun icin “Sistem Tercihleri> Genel>” Gorunum yolunu izleyin. Karşınıza cıkacak ekranda koyu temayı secerseniz, otomatik olarak karanlık modu kullanmaya başlayabilirsiniz.
Ekli dosyayı goruntule 1635
Karanlık Mod Uzantısı Yukleme
Bilgisayarınızın işletim sistemi Windows 10 değilse, bu durumda Chrome Web Mağazası ’ndan yukleyeceğiniz eklentiler aracılığıyla Google Chrome tarayıcıyı karanlık moda alabilirsiniz. “Dark Theme for Chrome” eklentisi bircok sitede Google Chrome ’un karanlık modda calışmasını sağlayan en başarılı eklentidir. Bunu Google Chrome tarayıcınıza kurarsanız, kolaylıkla karanlık modda Chrome ’u calıştırabilirsiniz.
Google Chrome Karanlık Mod Nasıl Acılır?
Acemi Webmaster0 Mesaj
●9 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Acemi Webmaster
- Google Chrome Karanlık Mod Nasıl Acılır?
-
06-09-2022, 06:35:14