Bluestacks ile Android uygulamalar ve oyunlarkullanıcıların istekleri doğrultusunda ucuncu taraf yazılımların yardımıyla bilgisayarda da calıştırılabilir. Kullanıcıların bunu isteme sebebi farklılık gosteriyor, orneğin kimi kullanıcı buyuk ekranın her zaman kucuk ekrandan daha işlevsel olduğu, kimi kullanıcı oyunda daha rahat hakimiyet kazandığı gibi gerekceleri one surerek Android platformundaki uygulamaları bilgisayarında da calıştırmak istiyor. Bunun icin mevcut birden fazla yontem ve beraberinde birden fazla emulator bulunuyor ancak en cok kullanılan ve kullanımı basit bir yazılımdan bahsetmek her kitleye hitap eden yararlı bir rehber niteliğinde olacaktır.

Bluestacks Emulatoru
Bluestacks
emulatoru kullanıcılarına ucretsiz olarak piyasaya surulmuştur, uygulama geliştiricilerine katkı sağlanmak istenirse abone olmak da mumkun. Bluestacks gibi emulatorler her ne kadar RAM ’i cok kullanıyor olsalar da neredeyse her bilgisayarın kaldırması mumkun olan bir programdır. Fare, kamera, mikrofon ve sensorleri entegre eder. Oyun oynamaya odaklıdır ancak her turlu Android uygulamasını calıştırmak icin kullanmak mumkun. Kurulumundan bahsedilecek olursa:

Adım 1:Bluestacks ’inresmi sitesine girerek Bluestacks ’in kurulumu başlatılır. (BlueStacks - PC ve Mac icin En Hızlı Android Emulatoru |% 100 Guvenilir ve UCRETSİZ)

Adım 2: Kurulum uygulaması calıştırılarak uygulama ve veri dosyaları icin kullanıcının bilgisayarında uygun olan depolama birimi secilir. Onyukleme surucusune varsayılan olarak yuklendiği icin direkt olarak Bluestacks ’in yeri değiştirilemez.

Adım 3: Kurulum tamamlandıktan sonra bilgisayar yeniden başlatılarak Google hesap bilgileri girilir. Ardından Android uygulamalar ve oyunlaricin Bluestacks uzerinden Google Play ’e girilerek yukleme sağlanır. Telefon icin satın alınan her uygulama burada da gecerli olacaktır.

Bluestacks Artıları
*VirtualBox gerektirmeden kolayca kurulur.

*Oyun ve uygulamalardan ekran goruntusu alınabilir.

*Birden fazla hesap desteği sağlar.

*Fare, kamera, mikrofon ve sensorleri duzgun olarak entegre ederek kullanıcılarına gercek bir oyun deneyimi yaşatır.

*Ucretsizdir.

Bluestacks Eksileri
*Android uygulamalar ve oyunlar icin bicilmiş kaftan olsa da sponsorlu bircok reklam bulunuyor.