İnternetin gelişmesiyle birlikte artık bircok ihtiyacımızı bu alandan giderebiliyoruz. Ozellikle bilişim dunyasında yaşadığımız sorunların cozumune dair yapılması gereken adımlarla ilgili bolca video bulabilmekteyiz. Bu videoların buyuk bir kısmı ekran videosu cekme programları kullanarak hazırlanan videolar olmaktadır. Yazımızın kalan kısmında ekran videosu cekmek icin en cok tercih edilen programlara dair paylaşımda bulunacağız. Boylece siz değerli ziyaretcilerimiz de ekran videosu cekebilmek icin ihtiyac duyacağı programları kıyaslayıp daha kolay tercihte bulunabileceksiniz.
Videolar, son yıllarda başta eğitim ve sorun cozumleri olmak uzere pek cok farklı amaclarda sıkca tercih edilmektedir. Hem gorsel hem de işitsel olarak hazırlanan bu videolar sayesinde artık hem oğrenmek hem de sorunları cozmek daha kolay hale geldi. Gerektiğinde tekrar tekrar izlemek, adım adım ilerlemek gibi ozellikleri sayesinde konuyla ilgili pek bilgisi olmayan kişiler dahi basamakları izleyerek amacına ulaşabilmektedir. Ustelik reklam amaclı veya eğlendirmeye yonelik dahi oldukca yoğun bir şekilde tercih edilmektedir.
En İyi Ekran Videosu Cekme Programları Hangileridir?
Yukarıda bahsettiğimiz gibi amaclarda kullanılmak uzere en cok tercih edilen ekran videosu cekme programları ve ozelliklerini şu şekilde sıralayabiliriz:
Camtasia Studio: Bu program, ekran goruntusu cekme ozelliğinin yanı sıra cekilen videoları duzenleme ve doğrudan youtube gibi video sitelerine yuklenebilecek formata donuşturme gibi ustun meziyetlere sahiptir. Ekran goruntusu kaydedilirken aynı zamanda ses kaydı yapılmasına imkÂn tanır. Cekimlerin tamamlanmasının ardından on izleme yapmaya fırsat tanır boylece cekilen videonun amacına uygun hazırlanıp hazırlanmadığının kontrol edilmesini sağlar. Hem yuksek kaliteli hem de duşuk boyutlu kayıtlar hazırlamakta oldukca başarılıdır. Bandicam: Daha cok oyun videosu kaydetmek ve ekran goruntusu yakalamak isteyenler tarafından en cok tercih edilen programdır. Bu program ile oyun ekranlarını veya tum masaustunun belli bir kısmını secerek kaydetmek mumkun olmaktadır. Alınan ekran goruntulerini ise jpg, bmp ve png gibi farklı dosya bicimlerinde kaydetmeye olanak tanır. Turkce dil desteğinin olması, populer olarak tercih edilmesinde en buyuk etkenlerden birisidir. Deneme surumunde 10 dakikaya kadar ekran goruntusu cekmeye imkÂn tanıması, pek cok kişinin ihtiyacını ziyadesiyle karşılamaktadır. Jing: Ekran videosu cekme programları arasında en cok tercih edilen ve ucretsiz olan programların başında gelmektedir. Windows ve MacOS tabanlı bilgisayarlar calışabilmesi ve hem ekran videosu cekme hem de ekran goruntusu yakalama ozellikleri ile on plana cıkmaktadır. ScreenTake: Bu program ile tek tuşla ekran goruntusu cekme ve gif formatında kaydetme kolaylığı sağlanmaktadır. Sadece Windows cihazlar icin kullanılabilir olması negatif bir ozellik gibi gorunse de hızlı bir şekilde calışması bu eksikliğini fazlasıyla kapatmaktadır. IceCream Screen Recorder: Ucretsiz olarak sunulan ekran videosu cekme programları arasında en sık kullanılan programlardan birisidir. Aynı zamanda ekran goruntuleri alma imkÂnı tanıyan bu program ile ister tam ekran ister secili bir bolgede calışabilirsiniz. Hazırlanan ekran videolarını cizimlerle ve yazılarla destekleyerek oldukca kaliteli bir video ortaya koyabilirsiniz.
Ekran Videosu Cekme Programları
Acemi Webmaster0 Mesaj
●7 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Webmaster Kütüphanesi
- Webmaster Genel Konular - Sorunlar
- Acemi Webmaster
- Ekran Videosu Cekme Programları
-
06-09-2022, 06:33:12