Modem arayuz şifresini unuttum ? Nereden oğrenebilirim ? Wi-Fi ağınızın şifresi nedir? Varsayılan şifreyi değiştirseniz de değiştirmeseniz de, Wi-Fi şifrenizi bulmak ne yapmanız gerekiyor. Yeni cihazlar ile ağa bağlamak onemlidir. Ağa bağlanmak bir kenarda dursun, bazen modem ayarlarını gozden gecirmek gerekiyor. İşte yapmanız gereken arayuz uzerinden modem bilgilerine ulaşmak olacaktır. Fakat arayuz giriş şifresini unuttu ya da bilmiyorsanız ne yapmanız gerekiyor ? İşte tum detayları ile birlikte modem arayuz şifre ve işlemleri haberimizde…
Modem arayuz şifresi unuttum (Turk Telekom)
Oncelikle modemin marka ve modeli bilmeniz gerekiyor. Daha sonra fabrika ayarı olan modem giriş bilgisi, kullanıcı ve şifre bilgisini girerek denemeyi calışınız. Eğer burada belirttiğimiz konuda giriş bilgisi ile sisteme giriş yapmıyorsanız, aşağıdaki adımları tek tek uygulamanız gerekiyor.
İlk olarak sıfırla duğmesini kullanarak fabrika ayarlarına sıfırlamanız gerekiyor.
ADSL Router ’ın arkasında fabrika ayarlarına sıfırlama duğmesi bulunur. Fabrika ayarlarına sıfırlama yapmak icin, sıfırlama duğmesini bir ataş ile basılı tutun ve unitenin onundeki Led durumuna goz atın. Durum ışığı sonduğunde sıfırlama duğmesini bırakın ve yaklaşık 20 saniye sonra led tekrar yanacaktır ve ardından varsayılan IP adresini (192.168.1.1) kullanarak yonlendiriciye erişebilmelisiniz.
Sıfırlama işlemi yaptıktan sonra, web arayuzu kullanarak fabrika ayarlarına sıfırlama yapacağız.
Adım 1. Bir web tarayıcısı acın ve ADSL Router ’ın IP adresini yazın (varsayılan değer 192.168.1.1). Enter tuşuna basın .
Adım 2. Enter Girişi adını ve şifreyi (varsayılan yonetici / admin). Tıklayın Giriş .
Adım 3. Ustteki Araclar sekmesine tıklayın . Soldaki Sistem Komutlarına tıklayın .
Adım 4. Unitede fabrika ayarlarına sıfırlamak icin Geri Yukle duğmesine tıklayın .