Cildimiz yalnızca vucudumuzu kaplamaz aynı zamanda vucudumuzun onemli ve en buyuk parcasıdır. Yiyip ictiğimiz herşey, meyveler ve sebzeler cilt sağlığımız icin buyuk onem taşır.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayfer Aydın, guzelliğiniz icin ne yiyip icmeniz gerektiği hakkında şu bilgileri verdi:
Su, cildiniz icin hayattır
Cildimiz onemli bir toksin atma yoludur. Vucudumuz yabancı maddelerle, zararlı atıklarla dolduğunda diğer boşaltım kanalları zorlanır ve vucudumuz bu atıkları cildimiz yoluyla, ter ile dışarı atmaya calışır. Bu durum da ciltte ceşitli hastalıkların baş gostermesine neden olabilir. Yaşla birlikte deri giderek nem oranını ve esnekliğini kaybeder. Bunu cok ucuz ve cok sağlıklı bir şekilde cozecek tek şey bol su icmektir. Bol su icmekle derinin hem nem oranı artar hem de su yolu ile cok sayıda toksin atılarak cildimiz parlak, diri ve genc kalır.
Gunde an az iki litre su icerek hucreleri temizlemek, dolgunlaştırmak ve kırışıklıkları azaltmak mumkundur. Kahve, cay ve meyve suyu gibi farklı sıvı gıdalar tuketmek cildin su ihtiyacını karşılamaz. Alkol almayın, kahve ve soda icmeyin cunku bunlar idrar sokturucudur ve su kaybına neden olurlar.
Taze bir cilt icin taze meyve sebze
Canlı ve ışıltılı gorunumlu bir cilt icin bol miktarda ciğ meyve, sebze ve bunların sularını tuketmek gerekir. Cunku bu besinler pişirildiklerinde zarar gorur ve faydalı ozelliklerini kaybeder. Bu besinlerin icerdiği yuksek miktarda sıvı da vucuda alınan suyu destekler. Ciğ sebze ve meyvelerin ağırlıklı olduğu bir beslenme duzeni; cildi korur, yeniler, esnekliğini sağlar ve sağlıklı bir ışıltı verir. Kabuklu ciğ yemişler ve tohumları tuketmek de son derece faydalıdır. Unutmamak gerekir ki; bunlar ısıya duyarlıdır ve pişirildiklerinde hucrelere fayda sağlayacak pek cok ozelliklerini kaybederler.
Cilt sağlığını korumak icin;
C Vitamini: Kolajen yapı icin gereklidir, cilt esnekliğini sağlar. Narenciyelerde, kivi, orman meyveleri ve maydanozda bulunur.
Cinko: Kolajen yapı icin cok onemlidir ve sacın beyazlamasını engeller. Kabak cekirdeği ve zencefil kokunde bulunur.
Sulfur: Butun bağlayıcı dokuların inşa edilmesine yardımcı olur. Lahana, brokoli, sarımsak ve soğan en zengin kaynaklarıdır.
Silika: Cilt esnekliğinin korunmasını sağlar, kemikleri guclendirir, sağlıklı tırnaklar ve parlak sacların oluşmasını sağlar. Salatalık, domates, dolmalık biber ve yulafta bulunur.
Magnezyum: Hucre zarlarındaki su pompalamayı kontrol eder, bu da atıkların temizlenmesini sağlar, aşırı tuz ve diğer toksinlerin neden olduğu fazla su tutulmasının onune gecerek hucreyi rahatlatır. Yeşil yapraklı sebzeler en iyi kaynaklarıdır.
Beta karoten: Guneş yanığına karşı korur. Havuc ve yeşil yapraklı sebzeler onemli beta karoten kaynaklarıdır.
E Vitamini: Cozulebilir antioksidan bir yağdır, hucre zarlarının korunmasına yardımcı olur. Zeytin, avokado, kabuklu yemişler, tohumlar ve tabii ki yeşil sebzelerde bulunur.
Temel yağ asitleri: Butun hucre duvarlarının onemli bir bileşkenidir. Cildin elastikiyetinin korunmasında anahtardır. Cildin doğal yağlarını dengeler ve canlı bir goruntu sağlar.
Zayıf beslenme alışkanlıklarınızı değiştirerek sağlıklı gıdalar tuketin, cildinizdeki, saclarınızdaki ve tırnaklarınızdaki değişimi izleyin. Guzelliğiniz icin yiyin, hem kendinizi
daha iyi hissedin hem de daha guzel gorunun.
Guzelliğiniz icin ciğ tuketin!
Vücut Bakımı0 Mesaj
●29 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Vücut Bakımı
- Guzelliğiniz icin ciğ tuketin!