SnooP Ra:Merhaba Ako Turkce rape yen ibaşlayanlar icin kendini tanıtır mısın? Ako:merhaba Suikast (en oldschool Turkce rap sitesi!) rap yapmaya 2004 yılında olympos desteğiyle başladım ve şimdiye kadar adımın gectiği 4 underground album var, 3406 project, venus zevkleri, sahipsiz trackler, deja vu e.p.!
Snoop Ra:Evet venus zevkleri guzel bir albumdu arşivlerde olamsı gereken albumu yapma kakarı nasıl verdin?

Ako:2005 aralık ayı sonları gibi bitmiş bir albumdu o, oyle duygusal bir konsept belirlemiştik o zamanki dostlarla, beatler konusunda can ka, frekans ve c-itin yardımı olmuştu sağolsunlar. selamlarımı gonderiyorum onlara da. Şu anda yaptığımız işler cok daha farklı tabi ama o zamanki imkanlara gore duşununce guzel bir albumdu evet. ayrıca venus zevkleri albumunde double ve line rhyme orneklerini de gorebilirsiniz o zamanlar pek anlaşılmayan şeylerdi bunlar

Snoop Ra:Canka´da başarılı insanlardan c-it de onlarla tanışman nasıl oldu onlarla yeni calışmalarla sizi gorecek miyiz

Ako:tabiki ikisi de cok sevdiğim dostlarım C-IT tam bir rap adamı fransa ghettolarında yaşayan bir insan zaten onun rape bakış acısı cok başka. Turkiye de onun da biraz anlaşılmadığını duşunuyorum cunku rap yapan insanların %90 ı ya toplumdan kopuk ukala zihniyetin zumresinden geliyor ya da cahiller.Cankaya gelince onla cok başka bir samimiyetimiz vardır! her zaman arkadaşım olarak kalacak insanlardan birisi her zaman da yeni şeyler yapacağız mesela kurşunun son albumunde beraber yaptığımız bir featuring Snoop Ra:Ako ne zaman album cıkartacak veya bandrollu duşunuyor mu?

Ako:evet zaten şu anda bandrollu albumumun uzerinde calışıyorum beatler ve sozler bitti demo kayıtları da yaptım, bayramdan sonra da istanbulda Dj One la beraber kayıtları yapacağız tekrar. West Soul Brothaz dan Dj One a ait neredeyse tum beatleri albumun. Olympostan dostum MK e ait de 2 beat var. Cok kaliteli bir album olacağına emin olabilirsiniz, Albumde fazla featuring bulunmayacak ne yazık ki cunku ilk albumum olduğu icin solo parcalar olabildiğince cok olsun istiyorum dostlarımla daha sonraki albumlerde bol bol featuring yapacağım. Bu albumde sadece Wu tang affiliate lerindenKillah Priest ve West Soul Brothaz bunyesinden bir kac kişi olacak

SnooP Ra:Bağlantıya nasıl gectin onlarla?

Akoj One la bundan yaklaşık 1 yıl once tanıştık Bizim sitemiz olan MsXLabs i cok beğendiğini soylemişti oyle tanışmıştık : ), Priest a.k.a. Killah Priest le de yine onun fikir hocalığıyla tanıştım.albumdeki guzel bir isim turkce rap icinde guzel bir gelişme .. sayenizde dunyaya acılıyoruz umarım daha cok kişi bunu başarır!benim favori bir şarkım var onu sormak istiyorum seni sevenlerin kesin vardır başka parcalarıda canka ile olan marifet gerek bu parcanın doğuşunu anlatır mısın cok değişik bir stillle karşımızdasın orada

teşekkurler guzel temennileriniz icin tabiki başarılacak toplumdan kopmadığı surece rapciler herşeyi başarabilir! : ) evet underground da bugune kadar yaptığım cok değişik vocal stilleri var ama nihayetinde oturttuğum bir kac stilim var bunlardan ikisini zaten o dediğin parcada kullanmıştım nakaratta hafif gırtlaktan brutal vocal verse deyse kısık sesle yine gırtlaktan okumuştum,

SnooP Ra:albumde de olacak o parcaya benzer calışmalarım
toplumdan kopmak derken ?aslında haklısın ama turk halkı daha tam olarak rapi tanıyamadı bence veya bilenlerde karı -kızdan bahsettiğimzi sanıyor bu cok yanlış bizim onlarla alakamız yok

Ako:hayır yanlış değil cunku dediğin gibi daha anlayamamalarının sebebi yine bizleriz! neden bahsediyor rapciler bunu bir tekrar gozden gecirmek lazım! guzel lirik yazmak kimseye kendini bir ortacağ filozofu havasına sokma hakkı vermez : ). Ayrıca turkce rapteki dissleşmeleri de anlayamıyorum acık soyleyeyim. Ortada olmayan bir pasta icin mucadele var anlamak mumkun değil ben olabildiğince herkese insani yaklaşıyorum cocukların biraz daha pişmesi lazım tabi şu anda farklı alemlerdeler.
ama toplumdan koparak olmaz bu iş dunyada en cok satan rap ghetto rapidir tabi onu da hakkıyla yapmak lazım evet birde bazen goruyorum bu coğu ilde var rapin kotu yanlarını kullananlarda var mesela hic gerek yok(ot gibi) ama bunlar ızamanla bazı şeylerini kaybedince anlıyorlar.
evet ozentilik budur işte! bol kot bol t-shirt ve ot (bulamadıysa da sigara) 3 lusunu birleştiren kendisini Super Ot (how high) filminde hayal ediyor oyle hareketler goruyorum komik bunlar : )
gercek bir rapci sağlığına dikkat etmelidir yoksa Eazy E. (R.I.P) gibi A.I.D.S den olebilirler : )

SnooP Ra:Ako´nun calışmalarına geri donmek istiyorum ako Olympos records ile calışıyor kendi studyonu acma ve buna mc almayı duşunuyormusun?

Akolymposla calışıyorum ama olympos mc lerinden biri değilim yolum oradan gecti dostlarımdan hic kopmadım ama mekan farkından dolayı şu anda olabildiği kadar bir şeyler yapmaya calışsak da istediğimiz duzeyde olamıyor bu nedenle olympos mc si değilim ben ama kokenim orasıdır! Kendi studyom var zaten gayet de profesyonel ekipmanlarla calışıyorum

SnooP Ra: alacağın mclerde ne gibi ozellikler olmalı?

Ako:mc alma konusuna gelince ben yeterince toprak ciğnedim bu dunyada cok gezdim cok taşındım cok tecrube edindim şu anda olmak istediğim yerdeyim kapımı kapatmam kimseye ama bir birliktelik anlamında West Soul Brothaz dışında kimseyle bir şey yapmıyorum

SnooP Ra:her insan bazen hata yapar send ehic hata yaptığın oldu mu yani rapcilerin nelere dikkat etmesini istersin?

Ako:evet hata yaptığım oldu rapcilere şunu oneriyorum ben eğer sozlerime değer verirlerse onlar icin iyi olur emin olun ki! bir kere cok araştırsınlar cok bilgili olsunlar kendilerini surekli geliştirsinler kendilerine iyi baksınlar ve bir şey daha cok saygı duysanız bile birilerinin sizi incitmesine izin vermeyin başınızı dik tutun her zaman!

SnooP Ra:evet saygı sadece rap değil normal hayattada onemli son zamanlarda ankarada olsun diğer illerde olsun bir bolunme var ben cok karşıyım birlikter guc doğar sonuc duşuncelerin neler?

Ako:haklısın tabiki ben de onu diyorum en başından beri olmayan bir pasta icin bir kavga var bu insanları bir hic uğruna yıpratır gecin bunları. Birlikte olmak iyidir bu evrende tek bir statu vardır o da Allahın huzurunda herkesin aynı olduğu statudur! bolunmelerin sebebi sanırım cocukca ve toyca duşunceler bunlarla hic işim olmadı bugune kadar bundan sonra da olmayacak!

SnooP Rapeki diss olayına ne diyorsun diss atılırsa hemen cvp verir misin yoksa karşıdaki nasıl bir mc olmalıki cvp yazarsın?

SnooP Ra:yok dediğim gibi : ) şu anda diss olaylarıyla kesinlikle ilgilenmiyorum. ben şundan yanayım! yamyamlar gibi birbirimizi yemektense ortaya herkesin yiyebileceği bir yemek kazanı oluşturalım boylece herkes karlı cıkar!

SnooP Ra:cıkacak olan albume donmek istiyorum bir şirketle anlaştın mı n ezaman cıkartmayı duşunuyorsun?

Ako:yok anlaşmam yok henuz yani dağıtım anlamından beatleri west soul brothaz dan dj one yaptı kayıtlarımı da onlarla yapacağım ondan sonra bakacağız ama bunu dert etmiyorum bu albumu 2007 yılında alacaksınız emin olun!

SnooP Ra:album calışmalarından başka calışmaların olacak mı turk rap severlerei başka neler bekilyor?

Ako::evet uzerinde calışıyorum kucuk bire e.p. vereceğim elimde biriken parcalardan bir kacını tabi album cıktıktan sonra undergroundı unutacak değiliz her zaman oyle kalacağım ben neler cektiğimizi bilenler anlar beni : )

SnooP Ra:ne zaman cıkacak sabırsızlandım kendi adıma nasıl bir tanz rap severleri bekliyor?

Ako::dostlarımla yaptığım featler olacak bir kac tane de daha once onların albumlerinde dinlemiş olabileceğiniz parcalar olacak zaten kısa bir şey vereceğim bu overground albumumle uğraştığım icin ama daha sonralar daha doyurucu meteryaller sunacağım tabiî ki
SnooP Ra:Ako acaba neden dun dost olupta sonra duşman oluyor rapciler?

Ako:Acıkcası bir bilgim yok bunu muhataplarına sormakda fayda var ben duşmalık yapanları sevmem! Fuck Haterz : )

SnooP Ra:son sozunu alalım ako biliyorsun yeni yıl ve bayram onumuz
Ako:Tum Rapcilerin bayramı mubarek yeni yılı kutlu olsun! Suikast. de ye sen SnoopRa ya Ankaralı dostum AgaB. ye, West Soul Brothaz a ve Dj One a, MsXLabs Sitesi Admini asırlık kardeşim Neutralizer a, Olympos mclerine ve Başar a, gencgrafik teki tum brolara ve Webmasterım Cihan a selamlar!
Selamlarımı gonderiyorum! Word Up!