Veriler arasında daha az zaman harcamak ister misiniz? O zaman tek yapmanız gereken e-posta raporlaması. Soru şu, bir Google Analytics e-posta raporunu nasıl kuracağınızı biliyor musunuz?
Bu basit oyunu oğrenmeniz size cok ciddi zaman kazandırır. Daha da onemlisi, rakiplerinizin, analizler icin Analytics ’te harcadığı vakti siz başka bir analiz, icerik uretimi ya da web sitenize katkı sağlayacak başka bir calışma icin kullanabilirsiniz.
Google Analytics ’le ilk deneyimim hic de hoş değildi. Gunluk olarak hesabıma giriş yapardım ve sadece saatlerce gercek zamanlı ziyaretcilerimin nerede olduğunu, saatlik oturumların ne olduğunu izlerdim. ???? Ne yapacağımı, verileri nasıl yorumlayacağımı bilmiyordum.
Gercek şu ki, olumsuz verileri yorumlama yeteneğiniz, web sitenizin performansını iyileştirmenin ve donuşumleri artırmanın tek yoludur.
Analytics ’de cok fazla vakit gecirmeden performansınızı olumsuz etkileyen verileri e-posta olarak alabilirsiniz. E-Posta raporları sayesinde Analytics hesabınıza saatlerce goz atmanız gerekmez.
Dilerseniz birlikte bir kurulum yapalım. Hesabınıza giriş yapın ve Yonetici bolumune gidin:
Ardından, “Gorunum” bolumunun altında “Ozel Uyarılar” sekmesini bulacaksınız:
Bir etkinlik (veya web sitenizle ilgili herhangi bir sorun) olduğunda ozel uyarıları kolayca ayarlayabilir ve e-posta alabilirsiniz.
E-Posta uyarılarını almak istediğiniz belirli senaryoları ozelleştirmeniz oldukca kolaydır. Orneğin, web sitenizde trafikte artışı veya duşuşuyle alakalı bir uyarı almak isterseniz ve bununla alakalı bir hedef tanımlarsanız Google analytics size e-posta gonderir.
Kesinlikle eksik bir rapor bırakmayın ve hemen oluşturmaya başlayın. Yeni ziyaretler, sayfa goruntuleme sayısı, hemen cıkma oranı, demografi vb. Gibi gunluk veya haftalık olarak izlediğiniz temel bilgiler icin onlarca uyarı oluşturabilirsiniz.
Onlarca uyarı oluşturduğunuzda, artık farklı raporları kontrol etmeye gerek kalmayacak ve bu size zaman kazandıracak
Google Analytics Raporları
Webmaster Tools & Analytics0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Webmaster Tools & Analytics
- Google Analytics Raporları
-
02-09-2022, 18:26:28