Şu anda size trafik gonderen arama terimlerini biliyor musunuz? Arama terimlerini Google Analytics hesabınızın “Sorgular” raporundan inceleyebilirsiniz.
Sorguları bulmak icin Edinme > Search Console > Sorgular yolunu izleyebilirsiniz.
E-posta uyarılarınız doğru ayarlanmışsa, gelen kutunuzdaki en sık sorguları alabilirsiniz. Ancak, tum kolay lokma sorgularını elde etmek icin, manuel mudahale de bulunmanız gerekecektir.
İyi performans gostermeyen sayfalarınızı optimize etmek ve geliştirmek icin aşağıda yer alan basit adımları takip edebilirsiniz.
1. Adım: Arama Sorgularınızı ve ortalama konumlarını belirledikten sonra, daha iyi sıralamalar ve arama trafiği icin bunları optimize etmelisiniz.
Performanslarını iyileştirmeyi umduğunuz anahtar kelimeleri bulmak icin Gelişmiş Filtre ’yi kullandığınızdan emin olun. Gelişmiş filtreleri ve ikincil boyutları kullanarak, aldığınız sonucları daraltabilir ve daha etkili hale getirebilirsiniz.
2. Adım: Arama sorgusu verilerinizi, 10 ’un uzerinde bir ortalama konuma sahip sonucları gostermek icin sıralayın.
Not: SERP ’in ilk sayfasında 10 sonuc bulunduğundan, 11. sayfa ikinci sayfadaki ilk arama motoru sonucudur. Bu sonucları ilk sayfaya taşımak organik performansınızı artıracak bir hamle olacaktır.
3. Adım: Şu anda ikinci sayfada bulunan tum sonucları toplayın. Burada, “kolay lokma” olarak adlandırdığımız kelimelerin (genellikle uzun kuyruklu anahtar kelimeler) ortalama konumlarını hızlı bir bicimde iyileştirmek icin aksiyon alın. Bunun icin İcerikleri, başlıkları, acıklamaları ve performansınızı iyileştirin.
Arama Performansını Artırma
Webmaster Tools & Analytics0 Mesaj
●8 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Optimizasyon
- Webmaster Tools & Analytics
- Arama Performansını Artırma
-
02-09-2022, 18:26:04