DMP nedir? Sorusunun cevabını sizlere yazımızın başında detaylı bir şekilde verdik. Şimdi ise sizlere Data Management Platform nedir? Sorusundan ziyade DMP secerken dikkat etmeniz gereken ozellikler hakkında bilgi vereceğiz. DMP seciminde dikkat etmeniz gereken ozellikle şu şekildedir:

-Teknoloji: DMP ’nin bircok işlemi yerine getiren komplike bir sistem olduğunu goruyorsunuz. Bu yuzden bu teknolojinin nasıl calıştığını anlamanız gerektiği gibi aynı zamanda sistemin altyapısında yer alan surec ve yonetimler hakkında da bilgi sahibi olmalısınız.

-Esneklik: Beraber calışma planı yuruttuğunuz data yonetim şirketinin buyukluğu de bu evrede onemli olan konuların icerisinde yer almaktadır. Bazı veri yonetim platformlarının kişiselleştirilmiş olan hacimlerini buyume noktasında azalttığını goruyoruz. Bu yuzden şirketlerin ihtiyaclarınıza ne olcude cevap vereceğini sorgulamalısınız.

-Veri Toplama: DMP ’nin en temel kullanım amacının verileri toplamak, organize etmek ve depolamak olduğunu soyleyebiliriz. Bu evrede kullanacağınız DMP ’nin cevrimdışı bir şekilde CRM, kayıt listesi, TV ’deki kaynaklardan gelen verileri ve mobil verileri toplayıp toplayamadığına dikkat etmelisiniz.

-Muşteri Tabanı: Potansiyeli olan yeni bir sağlayıcının daha onceden benzer işlerde calışıp calışmadığını gormeniz gerekir. Herhangi bir hata oluşma ihtimali hakkında kesinlikle bilgi almanız gerekir.

-Uyumluluk: İyi bir Data Management Platform bircok sayıda iş gereksiniminizi karşılayabilme ozelliğine sahiptir. Fakat ilk etapta DMP ’den beklentinizi ve işletme ihtiyaclarınızı tespit etmelisiniz. Sonrasında ise veri yonetim şirketleri hakkında gerekli anlaşmaları yapabilirsiniz.

-Yerel Destek: DMP uzun bir surectir. Bu yuzden hem uygulama yapıldıktan sonra hem de uygulamanın yapıldığı sırada iyi bir destek ekibine ihtiyacınız olacaktır. Ozellikle yuz yuze ihtiyaclarınızın karşılanacağı bir ekibin olması cok onemlidir.

Raporlar: Doğru olan verilerin platforma aktarılması cok buyuk onem arz etmektedir. Fakat verilerinizden edinmiş olduğunuz bilgilerinizde aldığınız veriler kadar onemlidir. Bu yuzden medya performansı ve kitleyi olcmek icin platformun sağlamış olduğu aracları kullanmalısınız.