Herkese Selam,
Uzun bir bekleyişten sonra nihayet Ceza'nın Yerli Plaka albumunun kayıtları bitti.Bu Albumun başına aklınıza gelebilecek her turlu aksilik geldi...Once Ceza'nın ses telleri problemi uzun bir ara vermemizi gerektirdi.Arkadan kar kış derken bir ayın ustunde zamanı da oyle harcadık...Bunun yanısıra albumde duetleri olacak cok değerli sanatcıların biraraya getirilmesi ve kayıtları icin zamanlamaların ayarlanması ciddi bir zaman kaybına neden oldu.Bircok şarkı Ceza'nın sizlere olan saygısından dolayı cok ince elenerek defalarca uzerinde calışılarak yinelendi. Bircok şarkı ya değiştirildi ya da album dışı kaldı. Ceza'yı tanıyanlar ne kadar mukemmelliyetci ve titiz olduğunu bilirler.Ceza'yı Ceza yapan en buyuk ozelliklerinden biri olan titizlik albume tamamen yansıyınca bu gecikmelerin de onune gecmek tabi ki mumkun olmadı. Zaten karar verilmişti.Acele,"haydi geciktik" diye detayları atlanmış bir album olmayacaktı "Yerli Plaka"...Tum baskılara ve sıkıştırmalara rağmen Ceza icine sinmeyen tek nota , tek soz bile koymadı albume.Geciksin ama bir adım ileride gercek Ceza lezzetinde album olsun istedi Ceza ve bunuda bence cok ama cok fazlasıyla başardı. Aksilikler kimi zaman hepimizi (sizler de dahil) ciddi olarak isyan etme seviyesine getirdi... Sinirler bozuldu, yeniden duzeldi ama hepsi albumun en iyiyi yakalaması icindi.
Hepimiz albumle yattık albumle kalktık. Her dinlediğimiz yeni parca ile resmen dağıldık. Benim, sizlere bu albumle alakalı olarak soyleyeceğim tek bir soz; bu albumde en az 4-5 albume cıkış parcası olabilecek sayıda mukemmel şarkılar var. Her parca icin gunlerce, gecelerce sabahlara kadar kayıtlar yapıldı. Mixlerde ve kayıtlarda en ufak hataya yer vermemek icin Digitolia Studyoları 7/24 saat hizmette sınır yoktur felsefesi ile studyo tarihinin en mukemmel albumune imza attı.Sana buradan ozel teşekkurler Ayhan Sayıner.Bu Album icin o kadar cok insan seferber oldu ve emek verdiki ben sayılarını unuttum. Albumu elinize aldığınız da kapağından kitapcığına, kitapcığından ses kalitesine dahi Avrupa standartlarından cok daha ileri ve kaliteli bir albume sahip olacaksınız. Şarkılara gelince , bence bu albumun asla bir cıkış parcası yok! cunku; şarkıları birbirinden ayırmak neredeyse imkansız... Hepsi sizi değişik yerlere alıp goturuyor. Bu albumde Ceza'nın hayat hikayesinden, felsefesine, hissettiklerine cok daha yakınlaşacaksınız. En onemlisi benim fikrime gore cok buyuk dikkatle hazırlanmış parcaların arasında en sevdiğinizi bulmanız mumkun olamayacak. Her parcada değişik lezzetler bulacaksınız. Hepinizden şu anda tek laf duyuyorum: "Herşey iyi guzel de arkadaşım nerede bu album , ne zaman cıkacak ?" Bunun cevabı icin Hammer Muzik insan ustu bir gayretle calışmakta... Album Almanya'ya mastering icin gitti. Masteringden donuşte Kultur Bakanlığı işlemleri hızlanacak. (Kultur Bakanlığı işlemleri hergun yeni mevzuat cıkardığı icin devamlı uzamakta)... Ve... Nihayet umduğunuzdan daha kısa bir sure sonra Yerli Plaka elimizde olacak.
Ceza'dan sizlere kısa bir mesaj var
Hepinize sabırlı bekleyişiniz icin teşekkur ediyor. Sizin bu sabırla bekleyişinizin karşılığını "Yerli Plaka" ile fazlasıyla alacağınızı ve sırf bu sorumluluktan dolayı herşeyi bu kadar detaylı duşunup, herşeyini verdiği albumu yaptığını soyluyor. Bu albumde cok ciddi sanatcılarla duetler var .
Yerli Plaka'nın beatlerini Roka , Ayhan Sayıner ve Almanya , Hollandadan Beatmakerlar hazırladılar.
Albumun ilk klibi ise Yerli Plaka şarkısına Almanyada bu konuda uzman bir ekip tarafından senaryoya ozel hazırlanmış bir sette bu ay icinde cekilecek.
Arkadaşlar hepimiz sabır taşına donduk ama inanın beklediğinize değecek herşey. Albumun cıktığı gece gec saatte Understation her zaman yeni album cıkışlarında yaptığı gibi tum Yerli Plaka'nın tanıtımını sabaha kadar yapacak.Yurtdışında ve uzakta olan arkadaşlarımızda bu sayede Yerli Plaka'yı on dinleme imkanına sahip olacaklar. Korsan meselesi icin fazla soylenecek soz yok artık. Zannederim bu camianın en buyuklerinin verdiği demec ve yazdığı yazıları okumuşsunuzdur?...Bu yuzden daha fazlada soylenecek bir soz yok.Bu kadar yoğun ve uzun surede harcanan emeği calmak icin yol yapanların, bahane uretenlerin Allah zaten belasını veriyor tek tek. Hırsız her konumda hırsızdır, ********dir... Gerisi vicdanınıza kalmış ? Ama bu tarz link yayınlayan ve dağıtanlar hakkında ciddi kanuni girişimlerde bulunulacaktır. Isteyen istediği proxy ve ip'yi kullanabilir unutmayın ki hepsinin kaydı mevcut. Ve eser hırsızlığı ciddi bir suctur!!! Bana bişi olmaz, beni yakalayamazlar, yerim ben interneti diyenler bu cesaretlerinin de neticesine katlanmak zorundadır. Cok yakında Yerli Plaka'da goruşmek uzere...
bu albumde dueti olan sanatcılar:SEZEN AKSU,TECHN9NE,AFROB+SAMY DELUXE.AYBEN,SAHTİYAN,EMRE,ALATURCA MAVZER,MİHENK TAŞI,VE YENER
- ReadBull.net
- TV, Sinema ve Sanat
- Müzik
- Yerli Plaka Yolda!!!!!!