Dunyadaki her şey gibi, SQL Server grafik veritabanı ozelliklerinin de sınırlamaları vardır:

Her şeyden once, gecici tablolar, tablo turu değişkenleri, sistem surumlu gecici tablolar ve bellek acısından optimize edilmiş tablolar duğum veya kenar tabloları olamaz. İkinci olarak, SQL Server Management Studio'da (SSMS), bir duğume veya kenar tablosuna sağ tıklamak , normal tablolardan farklı olarak Tasarım menu oğesini gostermez . Ardından, SSMS'de GUI'yi kullanarak $ node_id , $ from_id ve $ to_id icin dizin oluşturmak bir hata oluşturacaktır. Kullanım DİZİN OLUŞTURMA yerine sorgu editoru. Ve sonra, UPDATE deyimini kullanarak $ from_id ve $ to_id değerlerini guncelleyemezsiniz . 2 duğum arasındaki bir ilişkiyi değiştirmeniz gerekirse , yeni $ from_id ve $ to_id ile yeni bir kayıt ekleyin ve eski kaydı silin. Bunu takiben, grafik nesnelerindeki veritabanları arası sorgular desteklenmez. Diğer bir dezavantajı, bir duğum tablosunu kenar tablosuna değiştiremezsiniz ve bunun tersi de gecerlidir. Son olarak, SQL Server hangi duğumun başka bir duğumle ilişkili olduğunu tahmin edemez. Her duğumun ilişkisini sağlamak size kalmıştır. SQL Server grafik veritabanı ozelliklerine ihtiyacınız olup olmadığına karar verirken aklınızda bulundurmanız gereken bazı temel noktalar aşağıda verilmiştir.

İlk olarak, uygulamanız coktan coğa ilişkilerle birbirine bağlı, hiyerarşik verileri kullanır. Sonra, bire cok cozum olan HierarchyID yeterli olmadığında. İlişkileri incelemeniz veya analiz etmeniz gerekiyorsa. Uygulama verileriniz daha fazla ilişkiye donuştuğunde. Ve uygulamanızın aşağıdaki kullanım durumlarından herhangi birine denk gelmesi durumunda: Dolandırıcılık tespiti. Bilgi grafiği. Gercek zamanlı oneriler. Ana veri yonetimi ve kimlik yonetimi. Sosyal ağ. Diğerleri bunu sever. İlk olarak, farklı restoranlar, muşterilerin onlardan yiyecek satın almasını sağlamak icin bu teslimat şirketini cevrimici bir yemek dağıtım sistemiyle kullanabilir. İkincisi, muşteriler bu cevrimici yemek dağıtım sisteminden yemek sipariş ediyor. Restoranlar bilgilendirilir, siparişi paketler ve gerisini teslimat şirketi halletsin. Son olarak, sistem, muşterinin bulunduğu yere yakın restoranları, diğer muşterilerin sipariş ettiği restoranları ve muşterilerin sipariş verme eğiliminde oldukları yiyecek ve icecekleri onerir.