Elbette, bahsedilen tum ozelliklerin cok fazla detayına girmeyeceğiz. Ancak bu amac icin temel grafik veritabanını tanımlayalım.

Aşağıda 2 basit adım bulunmaktadır:

Duğumleri tanımlayın. Kenarları tanımlayın. Restaurant - Yemek dağıtım şirketi tarafından hizmet verilen restoranlar. Konumlar - Restoranların ve muşterilerin konumları. Siparişler - Muşteriler tarafından restoranlara verilen siparişler. OrderDetails - yiyecek ya da icecek dahil siparişlerin Detayları emretti ve miktarları. Yiyecek İcecekler - Yiyecek ve iceceklerin listesi. Muşteriler - Muşteri listesi. isServed - Yemekler restoranda servis edilir. isLocated - Restaurant Location'da yer almaktadır. willReceiveIn - Muşteri, siparişi Yerinde alacaktır. sipariş edildi - Muşteri sipariş verdi . Dahil - Siparişe Yemek dahildir. alındı - Restoranlar alındı Siparişler. dahil - Sipariş detayına Yiyecek / icecek dahildir.

Yiyecek dağıtım sistemi icin grafik veritabanı kavramsal modeli
Karşılaştırma olarak, tum birincil ve yabancı anahtarları iceren bir ilişkisel veritabanı diyagramı tasarlarsak, şoyle gorunecektir:

Gıda dağıtım sistemi icin eşdeğer ilişkisel veritabanı tasarımı
Biz ek tablo gerekli Bildirimi RestaurantLocations katılmak Restoranlar ve Konumları .

SSMS'de grafik veritabanının kavramsal modelinin bir veritabanı diyagramı oluşturursanız, aşağıda gosterildiği gibi hicbir ilişkisi olmayan kayan nesneler gibi gorunecektir:

Gıda dağıtım sisteminin grafik veritabanı modelinin SSMS veritabanı diyagramı
Duğumler ve kenarlar arasındaki ilişkileri grafiksel olarak goruntulemek istiyorsanız, SSMS'deki veritabanı diyagramı hicbir işe yaramaz. Ayrıca, otomatik olarak oluşturulan sutunlara da dikkat edin. Daha once de soylediğim gibi, bu sutunları kaldırmayın veya bunlara veri koymayın.