cikolatalı cilt bakımı,cikolata ile cilt bakımı nasıl yapılır,cikolata maskesinin cilde faydaları,cikolata maskesi cilt bakımı




Cilt bakımı ve yuz maskelerinin ana maddeleri her gecen gun daha doğal mazlemelere doğru yoneliyor. Aynı zamanda kozmetik urunlere bağlı maskelerinde cilt icin faydalı olanlarıda bulunmaktadır. Her cilt icin uygun olan doğal maskeleri hazırlamak mumkun… Doğada cildiniz icin her şey var

Son zamanlara kadar aknelerden sorumlu tuttuğumuz, bizi şişmanlattığı icin sucladığımız ve bir zaaf olarak gorduğumuz cikolatanın, gun gelip de kozmetik urunlerin icine gireceğini kim hayal edebilirdi? Doğrusu kakao taneleri Avrupa ila tanıştığı 16. yy dan bu yana bazen goklere cıkarıldı, kimi zaman da yerden yere vuruldu. Ama giderek itibarı artmaya devam ediyor. Ozellikle bitter cikolatalar, artık guclu antioksidanlar olarak aklandılar. Hatta yeşil cay ve şarapla birlikte anılmaya başladılar.

İyi bir cikolata, nadide bir şaraba benzer. Yapılış surecleri, koku ve renginin onemi, tadım torenleri, tanımlanışları şarabı cok andırır. Saf bir siyah cikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur. Gercekten bazı araştırmalar kakaodaki antioksidanların kırmızı şarap ve yeşil cayla mukayese edilebilecek kadar guclu olduğunu belirtiyorlar.

Şarapta da cikolatada da polifenoller bulunur. Polifenoller zararlı kolesterolu azaltmayı başaran guclu antioksidanlardır. 40 gr. siyah cikolatada bulunan ortalama polifenol miktarı, 140 ml (bir kadeh kadar) kırmızı şaraptakine eşittir. Kleopatra’dan bu yana şarabın cilde ne kadar yararlı olduğu biliniyor. Ardından yeşil cay kozmetikleri yayıldı ve şimdi de sıra cikolata kremlerinde!

Cikolatalı Cilt BakımıKAKAO YAĞI CİLDİ YUMUŞATIR

Kakao yağı gercekten iyi bir nemlendiricidir. Ciltteki en belirgin etkisi onu yumuşatması, ince kırışıklıkları duzeltmesidir. Kakaodaki zengin antioksidanlar buyuk bir ihtimalle cilt proteinlerini besler. Bazı doktorlar kakao molekullerinin cildin alt tabakasına gecemeyecek kadar buyuk olduğunu soyluyorlar ve etkisinden kuşku duyuyorlar. Ama cildi yumuşattığı kesindir. Yıllar once kakao yağını bronzlaşmak icin kullanmıştım. O zamandan kendi deneyimimle bu etkisini tanıyorum.

Kozmetik dunyası butun bunları tartışmaya ve araştırmaya devam ede dursun, biz cikolatayı cildimize surmeyi deneyebiliriz. En azından cildimizi yumuşatır ve ruhumuzu okşar. SPA’larda tum vucuda cikolata masajı yapılıyor..

Cikolata maskesi ozellikle olgun ciltlerde harikalar yaratır. O guzel kokusunun aroma-terapik etkisi de yanımıza kar kalır..

HAZIRLANIŞI:
Yarım bardak kakao
Bir corba kaşığı sut kreması
Bir tatlı kaşığı bal

Bunlar temel malzemelerdir. İsterseniz icine yulaf unu, ezilmiş badem ve 1-2 damla da sızma zeytinyağı veya badem yağı ilave edebilirsiniz.

Diğer bir secenek de bitter cikolatayı biraz zeytin yağı ile birlikte buharda eritip surmektir..

Malzemeyi guzelce karıştırıp, surulebilir bir kıvam elde edince, yuzunuze, boynunuza, dekoltenize hatta isterseniz tum vucudunuza uygulayın. Onbeş dakika bekleyin, sonra da ılık su ile yıkayın. Cildinizin kadifemsi bir yumuşaklık kazanacağına emin olabilirsiniz..
SAF CİKOLATA BİR HAZİNEDİR

İdeal bir cikolatanın rengi siyahtır, icindeki kakao oranı % 50’yi gecer ve sadece kakao yağı ile yapılır. % 70 veya daha fazla cikolataya rastlarsanız mutlaka tadına bakın. Tahmin edeceğiniz gibi, bu gercek bitter cikolatadır. Ve korkmayın, bu cikolata sağlıklı bir gıdadır. Ustelik de nefistir!

Saf siyah cikolatada bol miktarda polifenoller, magnezyum, potasyum, fosfor ve E vitamini bulunur.

▪ Orneğin 100 gram siyah cikolatada 400 mg. Potasyum vardır. Gunluk potasyum ihtiyacımızın 500-3000 mg. olduğunu hesaba katarsak, cikolatanın ozellikle sporcular icin neden bu kadar değerli bir gıda olduğunu anlarız.
▪ Magnezyuma gelince, gunluk gereksinimimiz 350 mcg. kadardır. 100 gr. saf cikolatada ise 200 mcg. Magnezyum bulunur..

Cikolatalı Cilt BakımıURUNLERE DİKKAT:

Tabii butun bunlar saf kakao, kakao yağı ve bir parca lesitin iceren siyah cikolata icin gecerlidir. Raflarda gorduğumuz her cikolata paketi icin aynı şeyleri soyleyemeyiz. ..

Gofretler, sutlu cikolatalar, ceşitli barlar, cikolata ile suslenmiş şekerlemelerden başka bir şey değildirler. Hele beyaz cikolata tam bir şeker ve yağ zehiridir. Hic kakao icermez. Besin değeri sıfıra yakındır. Bazı karışık cikolatalarda tereyağı, hindistan cevizi ve palmiye yağlarının bulunması da olasıdır. Bunlar kolesterolu yukselten ve damar sertliğine yol acan zararlı yağlardır.

SİYAH CİKOLATA!

Aşırı tuketilen her şey gibi cikolata da sorun yaratabilir. Size tavsiyem, canınız cekince 2-3 parcacık sahici bitter cikolata yemenizden ibarettir. Ama bu anı sakın geciştirmeyin! Cikolatanızın hakkını vermek icin onu; oda sıcaklığında, once koklayarak, sonra ağzınızda eriterek yavaşca ve keyifle yiyin. Cok ozel bir sorun olmadıkca, bu kadarcık saf cikolatanın size hicbir zararı olmaz.