[/IMG]

10 yıldır sektorden uzak kalan Ayben bu uzun surecin ardından Sony Music Turkiye ve Basemode Records işbirliğiyle solo kariyerine bomba gibi bir albumle donuş yaptı. Albume adını veren Başkan şarkısını bir de kliple susleyen Ayben daha Başkan’ın etkisi silinmeden Yol Ver adlı 2. klibinin cekimlerini de yine Atıf Ulku’nun yonetmenliğinde tamamladı. Biz de Ayben’le bu uzun suren arayı, geri donuşu icin onu nelerin tetiklediğini, albumun perde arkasını, baskı ve şiddetle susturulan tum kadınlar icin yazdığı satırları, Roka, Da Poet ve Tanerman imzası taşıyan altyapıları, Trap’le olan bağını, gelecek planlarını ve daha fazlasını detaylıca konuşup gelecek surprizleri oğrendik. Sizlere gercekleştirdiğimiz bu detaylı roportajı sunuyor, keyifli okumalar diliyoruz.
10 yıl aradan sonra yeni albumun Başkan’ı cıkarttın. Yeni bir album icin neden bu kadar bekledin ve bu 10 yıllık sureci gerek muzikal gerekse sosyal olarak nasıl değerlendirdin ?
Bu işe başladığım ilk donemde de album cıkarmak gibi bir plan kurmamıştım ancak zaman beni bu yone goturdu. Sebebini ben de bilmiyorum ancak biraz geri cekilmek ve beklemek istedim. Evet, 10 yıl uzun bir sure fakat o sure boyunca da tamamen muzikten uzak kaldığım soylenemez. Ceşitli toplama albumlerde yer aldım, duetler yaptım. Bir cok konser ve organizasyonlarda sahneye cıktım. Almanya’da bir tiyatro oyununda yer aldım. Rap damarlarınızda akmaya başladığında her ne kadar uzak kalmayı secseniz de yapamıyorsunuz. Bu surec bana bunu oğretmiş oldu.
Geri donme sureci neden bu kadar uzun surdu sebebini ben de bilmiyorum. İlk zamanlar gorduğum ilgi zannediyorum beni hazırlıksız yakaladı. O yoğunluğu taşıyamadım. Ve bir sure kendime zaman ayırmak, hayatı yaşamak ve gozlemlemek istedim. Bu da epey zamanımı aldı.
Peki geri donuşunu ne tetikledi ?O geri donmeliyim hissi nasıl oluştu ?
O his gercekten bir anda geldi. Gozlemlediğim konular, hayatın akışı kararlarımı netleştirmemi sağladı. Uzaktan izlediğimde olmak istediğim yerin sahne olduğuna karar verdim. Anlatmak istediğim şeyler birikti. Anlatmalıyım dedim ve gerisi geldi.
Ara verdiğin donemde muzikal ve sosyal olarak neler yaptın, kendini nasıl geliştirdin ?
Farklı insanlarla tanıştım. Hayatım gercekten bambaşka yonlere gitti. Yurt dışında workshoplar ve sahne calışmaları yaptım. Farklı kulturlerden bir cok insanla tanışma fırsatım oldu. Bunlar beni gercekten iyi anlamda besledi. Ozel hayatımda da değişimler yaşadım. Aşık oldum ve evlendim. Kısacası hayatı iliklerime kadar yaşadım. Duşuncelerimi, doğrularımı tarttım, Hatalarımı gordum.
Devamı icin:
hiphoplife.com.tr