Karnaval.com bunyesinde yayın yapan yabancı pop formatlı Virgin Radio Turkiye, 10 Ocak 2019 akşamı itibariyle yayın formatını değiştirerek, "Yeni Nesil Radyo" sloganıyla yayın akışında Turkce Rap şarkılara yer vermeye başladı. Son donemde ulkemizde populer olan ve bu zamana kadar populariteleri sosyal medyayla sınırlı kalan, Ezhel, Ben Fero, Gazapizm, Tahribad-ı İsyan, M.O.B Entertainment tayfası, Contra, Şehinşah, Anıl Piyancı, Khontkar, Tankurt Manas gibi sayısız isimler, daha onceden ruştunu ispatlayan Ceza, Sagopa Kajmer, Sansar Salvo gibi isimler gun boyunca yayın akışında yer almakta. Bunun dışında Turkce alternatif muziğin isimleri (Son Feci Bisiklet, Adamlar vs.), kısıtlı sayıda Turkce popla birlikte, eski Virgin Radio'dan alışık olunacak hit şarkılar (Bebe Rexha, Imagine Dragons, Ariana Grande vs.) da karşınıza cıkabiliyor.

Show programları bakımından ise, Hafta ici 07-11 arasında Sabah Alarmı programı Karnaval'ın başarılı isimleri Gizem Gulen ve Cemil Orhon'la sunulurken, haftaici 15-18 Lori Barokas U Donuşu ve 18-20 Mesut Sure Rabarba programları devam ediyor. Kalan saatlerde muzikte her saatin 10 şarkısının reklamsız sunulduğu "Kesintisiz 10 Hit" uygulaması devam ediyor. Yeni yayın donemiyle birlikte radyonun jingle'ları da yenilendi.

10 Ocak 2019 akşamı yeni formatın lansmanını unlu Youtuber Berkcan Guven, rap sektorunden konuklarıyla yapmıştı, ilgili programın ozetini altta paylaşıyorum. Yayını Twitch'inden canlı takip ettim, 1.5 saati aşan yayında rap sektorune ilişkin epey eğitici ve oğretici bir sohbete tanıklık ettim.

Virgin Radio Frekansları
Karasal yayın: İstanbul 106.2 Ankara 93.8 İzmir 103.1
İnternet: Karnaval.com
Mobil: Karnaval App, TuneIn ve ceşitli uygulamalar
Turksat 4A (10981 V 1666)
TV: Digiturk 425, D-Smart 649
Sosyal medya: TwitterInstagram
-ForumTR Pretend Ozel Haber-