Depozitonun geri alınmak istenmesi halinde birkac durum soz konusu olacaktır. Ev sahibi ozellikle konuta verdiğiniz zararları bahane edebilir. Bunlar arasında demirbaşlara verilen zararlar, evi aldığınızda bulunmayan fakat cıktığınızda yarattığınız etkiler de geliyor. Duvarlar, yer, tavan, pencereler, kapılar da dahil olmak uzere pek cok alanda inceleme yapması mumkun. Eğer eve verdiğiniz one surulen hasar depozito tutarına yakınsa, bu durumda ev sahibi depozitoyu vermek istemeyebilir.
Bazı ev sahipleri ise normalde eve hicbir zarar vermemiş olmanıza rağmen parasının bulunmadığını, depozitoyu veremeyeceğini soyleyebiliyor. Bunun icin kendisine yazılı olarak bir başvuruda bulunmanız gerekiyor. Herhangi bir nedenden dolayı veremeyeceğini belirtiyorsa, bu durumda kanuna uygun şekilde başvuruda bulunduğunuzu ve depozito tutarını geri alamadığınızı belirtebilirsiniz.
Depozitonun geri alınmak istenmesi halinde ev sahibinin bir ay daha konaklamanız icin izin vermesi ve bu sayede depozitonun miktarının ortadan kalkmasını sağlayacağı bir durum da soz konusudur. Eğer bir sozleşme yapmadıysanız, bu işlemin sadece sozlu olarak anlaşılması halinde kiracı lehine sonuclanmayacağına dikkat etmeniz gerekiyor.
Sozle anlaşmış olmanıza rağmen, yazılı bir anlaşma bulunmadığı icin bir aylık daha kira bedelini odemediğinizi one surerek ev sahibinin hukuki işlem başlatması mumkun oluyor. Depozito nasıl geri alınır? Depozito sadece başlangıcta belirlenen tutar olarak geri alınabilir ve bunun da sozleşmeye yansıtılmış olması gereklidir. Kira anlaşmasının sona ermesi veya evden cıkış yapmanız halinde depozitonuzu geri alma hakkınız bulunacaktır.
Depozitonun geri alınması icin gerekenler
Emlak0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Emlak
- Depozitonun geri alınması icin gerekenler
-
01-09-2022, 14:51:23