BITTIM SABUNU NASIL KULLANILIR?
Son zamanlarda sıkca duyar oldum bıttım sabunu hatta Siirtli bir arkadaşım var ilk ondan duydum diyebilirim bu sabunu. Faydaları da saymakla bitmiyor hanımlar. Kozmetikte cilt sağlığında saclarınızda daha bircok faydası varmış bıttım sabununun. Neye iyi gelir nasıl kullanılır hepsini sizlerle paylaşacağım. Bıttım denilen şey antep fıstığı ağacının ham maddesidir. Siirt fıstığı diye geciyor aslında arkadaşlar. Doğuda cok fazla tuketilen menengic kahvesi de menengic meyvelerinden uretilir ve bıttım sabunu da bundan elde edilir. İlk olarak benim bildiğim bıttım sabunu faydalarından biri sac ve sac derisine cok iyi gelmesidir. Sacları beslerken dokulmesini engelleyip sac derisini temizler ve nefes almasını sağlamaktaymış. Bunun yanında bıttım sabunu cilt sorunlarına da birebirmiş. Cilt lekelerinden sivilce sorunlarına kadar bıttım sorunu mucize bir sabun olarak kullanılmaktadır. Bıttım sabunu icin aslında bir sorun olmasını beklemeye gerek yok hemen bir tane alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Hic bir yan etkisi yoktur. Saclarınızı yıkayabilirsiniz saclarınız dokuluyorsa kepek sorununuz varsa iyi gelecektir. Ama ozellikle saclarda kullanacaksanız biraz sacları sert hale getirebilir ama faydasını duzenli kullandıkca anlayabilirsiniz.

BITTIM SABUNU SAC BEYAZLAMASINA İYİ GELİYOR MU?
Bıttım sabunu cilt sac sorunlarına iyi geliyor. Belli bir yaştan sonra saclarımızın icinde gorduğumuz o tek tuk beyaz saclar morallerimizi alt ust etmeye yeter. Hele ki 30 yaşından sonra emin olun eğer genetik değilse saclar tek tek beyazlamaya ve bu beyazların sayısı hızla artmakta. Bu da dediğim gibi can sıkıcı bir durum cunku insan gercekten yaşlandığını hissediyor. Bıttım sabunu belki buna cozum sunabilir. Araştırdığım kadarıyla bıttım sabunu iceriğinde renk pigment koruyucu yer aldığından beyaz sacların cıkmasını engelliyor, beyaz saclar varsa bunları onaracaktır. Aslında saclarımızdaki beyaz sacları kapatmak icin yaptığımız o boyalar o kadar zarar verici ki ama ben bile yapıyorum istemeden de olsa. Saclarımızı yıpratmakla kalmıyor bu boyalar aynı zamanda sacların daha hızlı ve erken beyazlamasına da neden oluyor. Her zaman doğal cozumlerden yana olsak aslında hem sağlığımız icin de en guzeli değil mi? Bıttım sabununu duzenli ve uzun surecli kullandığınızda faydasını elbette goreceksiniz. İlla ki değişikliği farkedeceksiniz kendinizde.

BITTIM SABUNUNU CİLDİ KURUTUR MU?
Saclar icin oldukca iyi etkilerini konuştuk ve bıttım sabunu cilde de faydaları bulunmakta. Sadece cilt tipinize uygun mu? Ya da cildinizi kurutur mu? zarar verir mi? bu konular uzerinde sizleri aydınlatmak isterim. Bir sabundan daha fazlası mucize doğal bir sabun bıttım sabunu. Aslında her evde bulunması gereken ve hayatınızdan hic bir zaman cıkarmamanız gereken bir sabun. Cilt temizliğinde antiseptik ozelliği sayesinde derinlemesine temizlik sağlar. Piyasada diğer sabunların kokusu guzeldir elinizi yuzunuzu belki de kurutuyor ama bıttım sabunu olduğu gibi doğal hem temizler hem tahriş kuru bir etki yaratmaz. Bıttım sabunu icinde E vitamini bulunduğu icin cildi ayrıca besler, parlatır, sivilce mantar oluşumunu engeller. Cildinizin her zamankinden daha fazla nefes aldığını farkedersiniz zamanla. Yine cildi koruma, enfeksiyonlara karşı gelme ozelliği sayesinde bıttım ile siz de tanışmadıysanız mutlaka tanışmalısınız.