Microsoft Messenger ’ın kapanarak Skype ’a taşınmasından sonra artık herkesin bir Skype hesabı var. Oldukca beğenilen programın milyonlarca kullanıcısı var. Tabi bircok program kullanan kullanıcıların ise en buyuk sorunlarından birisi unutulan şifrelerdir. Aklımızda tutmamız gereken o kadar şifre oluyor ki, şifre unutmak herkesin başına gelebiliyor. Bu yazımızda unuttuğunuz Skype şifrenizi nasıl geri alabileceğinizi ekran goruntuleri ile anlatıyoruz. Takıldığınız bir adım olursa yazı altında yer alan yorum kısmından bize iletebilirsiniz.

Skype şifrenizi program bilgisayarınıza yada cep telefonunuza kurulu ise programı acarak ve şifremi unuttum diyerek geri alabilirsiniz. Size anlatacağımız yontem ise hem bilgisayar hem de akıllı telefonlar icin gecerlidir ve en kolay yontemdir. Aşağıda bulunan Skype Şifremi Unuttum butonuna tıklayın, acılan sayfanın ekran goruntusu aşağıdaki gibi olacaktır. Bu ekranda e-posta adresinizi, kayıtlı cep telefonu numaranızdan birisini yazmanız gereklidir. Ornekte e-posta adresi yazılmıştır. Bilginizi girdikten sonra “Devam” butonuna tıklayın. Bu yazıya bastığınızda e-posta adresinize Skype tarafından bir e-posta gonderilecektir.

Gelen e-postanın ekran goruntusu ise aşağıdaki gibi olacaktır. Burada “bu bağlantıyı takip etmeniz” yazan mavi renkli yazıya tıkladığınızda “şifre sıfırlama ekranı acılır”. Yada bir onceki adımda “Devam” dediğinizde yeni gelen sayfada cıkan “Kode” kısmına aşağıdaki resimde kırmızı işaretli kodu yapıştırmanız; şifre değiştirme ekranını acmanızı sağlar.

Şifre sıfırlama ekranı acıldığında “Parolayı Sıfırla” yazısına tıklayın.

Şifre sıfırlama penceresinde şifrenizi en az 8 karakterli olarak iki kez yazmanız gereklidir. Şifrenizi yazdıktan sonra sağ alt koşede olan “Kaydet” butonuna bastığınızda Skype şifrenizi sıfırlamış olursunuz.