Rakip analizi ozellikle arama motorlarından gelecek olan trafiği artırmak icin ilk yapılması gerekenlerin başında geliyor. Rakiplerinizin hangi kelimelerde guclu olduğunu, nerelerden backlink aldığını, nasıl reklamlar yayınladığını, stratejisini oğrenebileceğiniz ve bu stratejiye karşı bir yol belirleyebileceğiniz arac Semrush. Peki Semrush nasıl kullanılır?
Domain Analytics menusunden rakibimin ana domain adresini girdikten sonra SEMrush bana oldukca ayrıntılı bir analiz sunuyor. Ozellikle organik aranmayı ve trafiği buyuk oranda doğru tahmin ediyor. Bu tabloya baktığımda aslında rakibimin atağa gecmiş olduğunu gorebiliyorum. Organik trafiğinin 2018 başından itibaren artış oranını gorebiliyor musunuz?
32 farklı kelimede Adwords reklamları yayınlayan rakibim, 272 farklı reklamla hedef kitlesinin karşısına cıkıyor. Tamam ama bu kadarı bana sadece bir ozet sunmuş oldu. Detayları elde etmeden stratejimi derinleştiremem
Organic Search ’e tıklayarak detaylarını inceliyorum. Ozellikle 2018 başından itibaren kelime sayılarında ve kelimelerin sıralamalarında ciddi oranda yukselişler olmuş. İlk 3 sırada olduğu 86 kelime bulunmakta. Grafiğin hemen altında cıkan anahtar kelime listesinden de benim icin belki de en onemli olan bilgiyi ediniyorum. Rakibimin organik trafiğinin %37 ’si kendi isminin aranması sayesinde gercekleşiyor. Bu oldukca yuksek bir oran. Yani rakibimin marka algısı oldukca yuksek ve offline mecralarda da gercekleştirdiği iletişim oldukca guclu.
Liste uzerinden pozisyonlara gore, TBM ’ye gore, SERP ozelliklerine gore, aranma sonucuna gore gibi bir suru filtreyle filtreleme işlemi gercekleştirebiliyorum. Bu da aslında anlamsız kelimelerden sıyrılmamı kolaylaştırıyor.
Yine aynı şekilde Paid Search kısmını incelediğimde de rakibimin 2018 yılından itibaren Adwords reklamlarına butce ayırmaya başladığını goruyorum. 32 farklı kelime icin oldukca ufak bir calışma gercekleştirmiş olduklarını ve ayda 1000TL civarında para harcadıklarını fark ediyorum. Bu bizim icin oldukca buyuk bir fırsat demek. Rakibim Paid Search ’te oldukca geri durumda. Hatta inceleme esnasında rakibimin gereksiz bazı kelimelere de para harcadığını gorup mutlu oluyorum. Ofis kiralama kelimesinde kiralama ’yı geniş eşleme yapmış, oldukca iyi bir butceyi arac kiralamaya harcamış gibi gorunuyor
SEMrush Semrush ile Rakip Analizi
Diğer Dizinler0 Mesaj
●47 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Diğer Dizinler
- SEMrush Semrush ile Rakip Analizi
-
31-08-2022, 07:23:36