AdSense Reklamları WordPress Sitesine Nasıl Eklenir ?
Not: Tabii wordpress sitesine adsense reklamları ekleme işlemini yapabilmeniz icin once adsense başvurusu yapmanız ve adsense ’den onay almanız gerekmekte. Altta WordPress ’e adsense kod yerleşimi anatımımı bir adsense hesabınız olduğunu varsayarak yapıyor olacağım.
Google AdSense reklamlarını wordpress sitesine eklemek icin once reklam kodları edinmeniz gerekiyor. Bu kodları web sitenizde istediğiniz yere yerleştirerek reklamların gorunmesini sağlayabilirsiniz. Adım adım gidelim:
1-Once AdSense panelimize giriş yapıyoruz. Sol taraftaki menuden Reklamlarım kısmına tıklıyoruz. Acılan sayfadan ise Yeni Reklam Birimi butonuna tıklıyoruz.
#2 Acılan sayfada bize dort ayrı secenek sunuluyor. Her reklam seceneğine tıkladığınızda adsense size bunun nasıl bir reklam birimi olduğunu gorsel olarak sunacak, anlatacaktır. Ancak ben yine de altta kısaca ozetliyorum;
» Metin ve goruntulu reklamlar: Bu secenekte reklamlarınızı istediğiniz boyutta ve stilde ayarlayıp, goruntulu, sadece yazılı ya da duruma gore goruntulu ve yazılı reklamların değişerek gosterilmesi durumunu secebiliyorsunuz.
» Eşleştirilen İcerik: Bu secenek, sitenizdeki yazıları yazı sonlarında listeleyen, WordPress ’te Benzer Yazılar benzeri bir yapı icin kod alabiliyorsunuz.
Eşleştirilen icerikteki amac kullanıcıların sitenizde daha cok sayfa gosterimi yapması ve sitede daha fazla vakit gecirmesini sağlamaktır. Boylece gelirlerinizin artması sağlanır. Bu birimden doğrudan gelir elde edemezsiniz. Gelirinizi arttırmada yardımcı bir arac olarak yer almaktadır.
» Feed İci Reklamlar: Bu reklam birimi ise, iceriklerinizin listelendiği kategori, arşiv, arama, anasyafa gibi alanlarda reklam gosterimi yapmanızı sağlar. Bu tur gosterim alanları icin bicilmiş kaftandır. Buradaki Feed kavramı ile RSS kavramı karıştırılmamalıdır. Feed kavramından kasıt sitenizdeki icerik akışı listeleridir.
» Yazı İci Reklamlar: Yazılarınız icerisinde, iceriğinize uyumlu, icerikten bir parcaymış gibi gorunen reklam birimidir. Buradan edineceğiniz kodları, secenekler ile sayfa icerisindeki yazı, başlık, arkaplan gibi renklere gore oluşturup yazılarınızın iceriğine ekleyebilirsiniz. Bu reklamlar esnektir ve girilen cihaza gore otomatik olarak boyutlandırılır.
Biz ornek olarak metin ve gorunutulu reklam kodu alacağız. SEC butonuna tıklıyoruz.
#3 Acılan sayfadan reklam birimimizi oluşturalım:
» Ad: Reklam birimimizin adı. Kod listemizin duzenli ve aradığımızı bulacak şekilde tutmak icin oluşturduğunuz her reklam birimi icin, o reklamı sitenizin neresinde kullandığızı belirten bir isim vermek sağlıklı olacaktır. Ornek olarak biz daha sonraki başlıkta yazı icerisine reklam ekleyeceğimiz icin ad kısmına Yazı İci Esnek Reklam yazıyoruz.
» Reklam Boyutu: Bu kısımdan reklamın boyutlarını ayarlıyoruz. Eğer responsive bir temaya sahipseniz Esnek Reklam en uygun secenek olacaktır. Esnek reklam demek, yerleştirildiği yerin boyutu ne ise, o boyutu otomatik olarak alması demek.
» Reklam Turu: Yalnızca metin reklamlarını secerseniz oluşturuduğunuz reklam alanında linklerden oluşan yazı şeklinde reklamlar yayınlanır. Yalnızca goruntulu reklamları secerseniz goruntulu, hareketli banner reklamlar gorunur. Her iki reklam turu de yerine gore gelir getirmektedir.
Gosterilecek goruntulu reklam olmaması durumunda reklam alanının boş kalmaması icin Metin ve goruntulu reklamlar seceneğini secmek daha sağlıklı olacaktır.
» Metin reklam stili: Gosterilecek metin reklamlarındaki yazı rengi, arkaplan gibi stil ozelliklerini belirleyebilirsiniz. Doğal bir gorunum icin site reklerine uygun secimler yapmanız daha iyi olacaktır.
» Ozel kanallar: (Bu secenek ust seviye ayarlar icin, başta kafa yormanız gerek yok.) Buradan eklediğiniz reklam birimlerini ayrı ayrı izlemek icin ozel kanallar oluşturabilirsiniz.
Mesela ayrı ayrı birden cok reklam alanı oluşturdunuz ve bu reklamları sadece sitenizdeki cep telefonları kategorisindeki yazılarda yayınlayacaksınız. Bunun icin ozel kanal oluşturup daha sonra bu reklamların performanslarını ayrı olarak izleyebilirsiniz. Bunu ayarlamak icin gerekli talimatları başlığın yanındaki soru işaretine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
» Hic reklam yoksa: Bu nadir gorunen bir durumdur. Fakat oldu da bu birim icin gosterilecek reklam veritabanında bulunmuyor. O halde reklam kodunu eklediğiniz alanda ne gosterilmesini istiyorsanız buradan ayarlayabiliyorsunuz.
Secimlerimizi yaptıktan sonra Kaydet ve Kodu Al butonuna tıklıyoruz.
4- Butona tıkladıktan hemen sonra ise bir pencere acılacak. Bu penceredeki Reklam Kodu bolumundeki kodları, sitemize yerleştirmek uzere kopyalıyoruz.
AdSense Reklamları WordPress Siteye Nasıl Eklenir ?
Google Adsense0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Arama Motorları ve Optimizasyonları
- Google Adsense
- AdSense Reklamları WordPress Siteye Nasıl Eklenir ?
-
31-08-2022, 06:08:21