Dinamik Blogger gorunumlu bloglar da Adsense reklam gorulmuyor. Nedeni, sonucları ve yapmanız gerekenler. 2015 yılı sonuna kadar sorun yaşanmayan Blogger şablon seceneklerinden olan Dinamik Blogger gorunumlu blogunuz icin Google Adsense reklamlarının gorulmesi artık cok zor. Uzun zamandır benimde kullandığın Dinamik blog gercekten bircok işlevi yapamasa da en sevdiğim şablonlar arasında yer almaktaydı.

Bircok hata ve eksikliklerine rağmen yaklaşık 3 yıl bu şablonu kullandım. Dinamik blog kullanan arkadaşlarımın Adsense onayından sonra uzun bir sure reklamlarının cıkmadığını bizzat blogların da yonetici olarak kalarak izledim. Sorunu cozmek icin inceleme yaptım. Ancak 6 aydır devam eden bu sorun blogun değişemeyen hastalığı duruma geldi.

Test amaclı Dinamik blog olarak kurduğum eski tarihli bloglarım da Adsense reklamı calışırken arkadaşlarımın bloglarında calışmadığı gormek uzucuydu.Bu uzucu durumu bizzat Dinamik blog kullanıcılarına daha net acıklayabilmek icin aşağıda vermiş olduğum Dinamik blog linklerinden inceleyebilirsiniz. Linkleri actığınızda Adsense reklamlarının calıştığını goreceksiniz
1. guneytes2 2. guney9 3. guney1

Yeni actığım ve yaklaşık bir aydır uzerinde deneme yaptığım Dinamik blogger gorunumunde maalesef ne yaptı isem Adsense reklamı calışmadı. Blogger Adnan Guney ismi ile actığım Dinamik blogu linkten inceleyebilirsiniz. Ancak beni bıktıran Blogger geliştiricilerinin bu tutarsız ve bilgi vermeden işlerine devam etme davranış bicimi sonucu Dinamik Blogger ’u 2 gun sonra Klasik bloga donuştureceğim. Artık yeter dedim. Bu kadar duyarsızlık olamaz ve olmamalı. Yaptığım denemelerden biraz bahsetmek isterim.

Dinamik Blogger Adsense reklamının gorulmesi icin denemeler :​1. Dinamik blogger şablon, Blogger taslak blogunun olduğu 1999 senesine donuşturulerek tum şablon temizlendi. Olayı tekrar goruntulemek icin şu anda aynı işlemi yeniden yapıyorum ve aldığım sonucları aşağıda resimliyorum.

Blogger Taslak gorunumu Yıl 1999 Draf Blogger

Draf Blogger şablon gorunumu yıl 1999

2. Yukarıda yapılan işlemler sonucu tum şablon kodları silindi ve eski blogger gorunumlu şablon kodları istemci tarafında kaydedildi. Bu blogu yayında goruntuleme ve gosterme şansınız maalesef yok. Blogu gorulur yapmak icin herhangi bir şablon kullanmam gerekiyor ve bende tekrar sıfır bir şablon olarak Dinamik Blogger şecip devam ediyorum.
3. Şablon kodlarına girerek Widget kodları varsayılana donduruldu. Şablon kodları bicimlendirildi.
4. Adsense kazanclar panelinde bulunan Adsense hesabına gec tıklanarak Adsense ile senkronize sağlanmaya calışıldı. Bakın alınan şablon kod hataları ne cıktı. Kısaca 500 Internal slot hatası.

Adsense hesabı 500 Internal slot hatası
5. Tum bu denemeler bir gunde yapılmadı. Bir ay boyunca aynı denemeler devam etti, değişen hicbir şey olmadı.
[h=4]Sonuc :​[/h]Dinamik Blogger saf Java kodları ile oluşturulduğundan, Adsensenin reklam kodlarında bulunan geri bildirim amaclı Java kodlama ve takip sistemi Dinamik Blogger Java kodları ile cakışıyor ve calışmıyor.
Ayrıca Dinamik Blogger ’a bircok eklenti eklenemediğini bircok yazımda belirtmiştim. Dinamik Blogger ’un %90 hızlı calışmasının nedenlerinden biri de eklentilerin eklenememesidir.