Google, Adsense, başvurunuzu inceledik, ancak maalesef şu an icin Adsense başvurunuzu kabul edemiyoruz. Adsense başvurular neden kabul edilmiyor aşağıda adım adım inceleyelim. Bircok web sitesinin Google Adsense başvurusunda otomatik olarak verilen cevaplardan kısa bir cumle ile yazıma başladım. Google Adsense, kazanclar menusunde sitenize reklam almak icin yapılan tum başvurularda genel olarak gonderilen bir boot cevabını aşağıda okuyabilirsiniz. Yeni veya eski Blogger başvuruları icin bu yazının ne anlam ifade ettiğini masaya yatıralım ve hep beraberce inceleyelim. Bu konudaki fikirlerinizi sizde yorum olarak belirtirseniz sorunların cevabını cok kısa zamanda cozebileceksiniz.

Ancak bugune kadar ben doğru durust yazılarımda soru sorana rastlamadım. Sorunlarını yazanlar ise cok az kişidir. Basit bir ornek ile sorunların neden cozulemediğini sizlere acıklamak isterim. Blogger ucretsiz blog kuran arkadaşlarımız sosyal paylaşım sitesi Facebook ’dan soruyor. Şu sorunumu nasıl cozerim? Bu soruyu da hicbir yazıyı okumadan araştırmadan ustelik soruyor. Facebook mesajlardan yazılan boylesine onemli bir sorun sizce cozulebilir mi? Mumkun değil. Bu sorunun cevabını anlatmam icin blog yazılarımı Facebook mesajlarına kopyalayıp yapıştırmam lazım.

Bu arkadaşlar kusura bakmasın lutfen. Yazdığım yazımı okumayan, değer vermeyen, araştırmayan kim olursa olsun, Facebook mesajlar kısmından bu cevapları alamayacaktır. Elimden geldiğince her konuda yazmaya calışıyorum. Bu tecrubelerden yararlanmasını bilmeyenler forumlarda soru sorarak sorununu cozmek icin aramaya devam edecektir. Ayrıca zaman zaman Adsense form yardım kısmında vakit buldukca soruları cevaplıyorum. Gelelim asıl sorunlarımıza. Once aşağıdaki yazıyı lutfen okuyun. Sonra her madde icin aşağıda yazılanları inceleyin. Adsense ile ilgili anlatılanları değerlendirerek bu kavramları yerine getirip getirmediğinizi kontrol edip. Adsense reklamı almak icin başvuruda bulunun.
[h=2]Google Adsense geri donuş cevabı :​[/h]Google Adsense ’e gosterdiğiniz ilgi icin teşekkur ederiz. Başvurunuzu inceledik, ancak maalesef şu an icin Adsense başvurunuzu kabul edemiyoruz. Başvurunuz aşağıdaki nedenlerden dolayı kabul edilmemiştir.
Yetersiz icerik: Sayfalarınızın Adsense tarafından onaylanıp sitenizde alakalı reklamlar gosterebilmesi icin, sayfalarınızda, uzmanlarımızın inceleme yapabilmesine ve tarayıcımızın sayfalarınızın neyle ilgili olduğunu belirlemesine yetecek kadar metin bulunmalıdır.
Bu durumu cozume kavuşturmak icin aşağıdaki onerileri goz onune alın:​1. Sayfalarınızda yeterli metin bulunduğundan emin olun. Coğunlukla resim, video veya Flash animasyon iceren web siteleri onaylanmaz.
2. İceriğiniz yalnızca başlıklardan değil, tam cumlelerden ve paragraflardan oluşmalıdır.
3. Adsense ’e başvurmadan once, sitenizin tamamen oluşturulduğundan ve yayında olduğundan emin olun. Siteniz hala beta durumunda veya “yapım aşamasında” ya da yalnızca web sitesi şablonu halindeyken başvuruda bulunmayın.
4. Reklam kodunu web sitenizin yayında olan bir sayfasına yerleştirin. Bunun ana sayfa olması gerekmez, ancak icerdiği Adsense reklam kodu dışında tamamen boş olan test sayfaları onaylanmayacaktır.
5. Ziyaretcilerinizin web sitenizin tum bolumlerini ve sayfalarını bulabilmesi icin net bir gezinme sistemi sunun.
[h=4]Google Adsense geri donuş cevabı icin acıklamalar :​[/h]Oncelikle; Google Adsense kumanda paneline giriş yapabilmeniz icin 18 yaşından buyuk olmanız gerekir. Blogger ’a başladığınız sure ile Adsense başvuru sureniz en az 6 ay olması gerekir. Şimdi Adsense den gelen olumsuz cevabı tek tek acalım ve ne istediğini gorelim.
Yetersiz icerik: Dikkat ederseniz bu iki kelime konunun ana temasını iceriyor. Yukarıdaki kelimede, “Tarayıcımız” diye ifade kullanılmış. Bu şu anlama geliyor. Google Adsense ’nin kendine oz arama bootlarının olduğu, bu bootlarında arama yaparken neleri tarayacağı ve Adsense ’e hangi bilgilerin goturuleceği anlatılmakta. Diğer bir anlatım ile ; Google bootları ile Adsense bootlarının ayrı olarak calıştığıdır. Her iki boot ayrı ayrı bilgiler taşır ve filitreleme yaparak taranan kişilerin uygunluk derecesine gore ayıklanır. Uygun olmayanlara yukarıda okuduğunuz yazı otomatik olarak gonderilir.
Yeteri kadar metin bulunamadı : Yukarıda 6 aylık bir kullanım suresinden bahsetmiştim. Bir blog yazarı gunde 1 yazı yazsa altı ayda 180 ad yazısı olmuş olur. Ceşitli nedenler de duşunulerek ortalama yazı adedini 100 olarak kabul edelim. Yani en az 100 yazıya sahip olmanız gerekir. Diğer oneriler ile soru cevap olarak devam edelim.
Bu durumu cozume kavuşturmak icin aşağıdaki onerileri goz onune alın:1. Sayfalarınızda yeterli metin bulunduğundan emin olun. Coğunlukla resim, video veya Flash animasyon iceren web siteleri onaylanmaz.
Cevap : Yazdığınız her yazı bir sayfadır. Bu sayfaları yerleşim bolumundeki Sayfalar ile karıştırmayın. Yeterli metin : Oncelikle blog”unuzun bir amaca hizmet etmesi gerekir. Yani hangi konuda yazı yazıyorsunuz. Bunu kesinleştirmeniz lazım. Adsense reklamveren iş grubu blog ’unuzda ki talebi yazı konularına gore değerlendirip reklam verme talebinde bulunur. Bu durumda, Adsense blog yazılarınızın değerli olup olmadığını, verilen bu talepler ile belirleyecektir. Yazınızın kısa olmaması gerekir. Bir satır acıklama, resim, video, Flash animasyon iceren sayfadan daha fazlası olması gerekir. Cunki bootlar bu medya grubunu okuyamazlar. Sonucta orneğin 5 ad resim icin yazdığınız 5 yazı metni toplamda 1,5 satır yapar. Bu durum, Adsense ’nin blog ’unuzu geri cevirmesi icin yeterlidir.
2. İceriğiniz yalnızca başlıklardan değil, tam cumlelerden ve paragraflardan oluşmalıdır.
Cevap : Yazı sayfanızı anlatan kısa başlık ismi haricinde, neyi anlattığınızı ifade eden en az 5 satır yazı (daha fazla acıklama en uygunudur) ve bunun hemen alt kısmında bir o kadar daha acıklama yani pragraf eklemeniz gerekir. Zengin bir yazı metni olması gerekir.
3. Adsense ’e başvurmadan once, sitenizin tamamen oluşturulduğundan ve yayında olduğundan emin olun. Siteniz hala beta durumunda veya “yapım aşamasında” ya da yalnızca web sitesi şablonu halindeyken başvuruda bulunmayın.
Cevap : Sitenizi actınız. Temanızı tamamen yapılandırın. Blog veya sitenizi arama motorları veya diğer ayarlar ile uygun duruma getirin. Blogger ’un Ayarlar → Temel, menulerini inceleyin burada yapılması gereken ayarları tamamlayın. Adsense tarayıcı bootları blogunuzu incelemeye geldiğinde sitenizi okuyamazlarsa red cevabı almanız kacınılmazdır.
4. Reklam kodunu web sitenizin yayında olan bir sayfasına yerleştirin. Bunun ana sayfa olması gerekmez, ancak icerdiği Adsense reklam kodu dışında tamamen boş olan test sayfaları onaylanmayacaktır.
Cevap : Yukarıda 1. onay sureci dediğimiz 3 madde verilmiştir. Bu aşamayı gectiğinizde, Adsense size onay verecektir. Ancak bu onay henuz bitmiş değildir. 2. Onay surecinde sitenize ekleyeceğiniz Adsense gadget kodu ve siteler icin acılan kumanda panelinden alınan reklam kodlarını gadget veya widget olarak sitenize yerleştireceksiniz. Ana sayfa olması gerekmez sozu ile boş olmayan bir yazı sayfanıza ekleyebileceğiniz ifade edilmektedir. İsterseniz sidebar sutun kısmına da yerleştirebilirsiniz. Yanlışlıkla boş bir test sayfasına reklam kodunu yerleştirmeyin. Yerleştirdiğiniz bu reklam alanını siz beyaz hayalet goruntu olarak goreceksiniz. Neden reklam gorulmuyor diye telaş etmeyin. Artık reklam verenler icin siteniz takip edilmekte giriş cıkışlar kontrol edilmeye başlayacaktır. Bu sure 10 gun sureceği gibi bir ayda surebilir. Bu aşamada reklam cıkmıyor diye kodları silmeyin. Yeniden Adsense reklam isteğinde bulunmayın. Yoksa surenizi yok ederek yeni baştan başlamak durumda kalabilirsiniz. Bu konuda takıldığınız yerler icin soru sorun.
5. Ziyaretcilerinizin web sitenizin tum bolumlerini ve sayfalarını bulabilmesi icin net bir gezinme sistemi sunun.
Cevap : Okuyucularınız siteniz de rahatca gezinebilmesi icin, mutlaka Ana sayfa, Hakkında, Hakkımda, İletişim, vs gibi okuyucunun gezinmesini sağlayacak Menu cubuğu hazırlamanız gerekiyor. Sidebar ’a Google plus izleyiciler, Populer yayınlar, gibi gadget secenekleri ekleyin.
Ayrıca yukarıda olmayan bir konuyuda ben eklemek isterim. Satış amaclı yazı icinde yeni sekmede acılan bağlantı linki kullanmayın. Yani okuyucunuzu konu dışı bağlantı linki ile yonlendirmeyin. Network Marketing sitemi gibi satış icerikli bir blog veya site kuracaksanız, yazı metinleriniz de, tıkla kazan, gunde şu kadar dolar gibi kelimelerden sakının. Bu tur kelimeler Google Adsense ve Adwords tarafından ihlal ve red olarak algılanan kelimelerdir. Yukarıda anlatılanlara sizde soru sorarak veya duşuncelerinizi yazarak bir cicek dikebilirsiniz.