Sacınızı kestirdiniz.Kadınca bunalımlar boyle ani kararlar vermemize sebep olur bilirim.Benim de cok başıma geliyor.Bir esiyor hemen gidip saclarımı kestiriyorum ama uzun saclı guzel hemcinslerimi gorunce acıkcası cok pişman oluyorum.
Saclarımı neden kestirdim diye kendime cok kızıyorum.Sacları kestirdiğinizde sizin de pişmanlıklarınız olur ve aklınıza hemen şu soru gelir: Saclarım nasıl hemen uzar ? Sac nasıl hızlı buyur ?
Saclarımızın kokleri soğan olarak adlandırılır ve deri altında bulunur. Deri altında bulunan bolum ise folikul olarak adlandırılmaktadır. Deri altında bulunan sac koku hucrelerinin bolunerek coğalması ile saclarımız uzamaktadır.
Her sac telinin belli bir omru vardır. Bu sure icerisinde saclar uzar ve hucreler olmeye başladığında sac dokulmeleri oluşur. Dokulen sacların yerine hucrelerin bolunmesi ile oluşan yeni saclar cıkar.
Folikuller belirli donemlerde dinlenme evresine girer bu dinlenme evresinde ise sac uzaması durur, uzamanın durduğu bu donemler klup sac olarak adlandırılır.
Sacların aylık normal uzama boyu 2 – 2.5 cm kadardır. Sac derimizde bulunan folikullerin omru 2 ile 6 yıl arasında değişmektedir. Saclarımızın uzunluğunun folikullerle doğrudan bağlantısı vardır.
Kadınların saclarının en hızlı uzadığı donemler ise 15 ile 40 yaş arası ostrojen hormonunun en hızlı salgılandığı donemlere denk gelir. Bu donemde sac uzama hızı fazladır.
Doğru bakım ve doğru şampuan kullanımı ile folikullerin omurleri 6 yıla kadar uzatılabilir ve sağlıklı uzun saclara sahip olunabilir
Saclarımız cabuk uzayacak!!!!!!
Saç Bakımı0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Hayatın İçinden
- Saç Bakımı
- Saclarımız cabuk uzayacak!!!!!!