• 16-08-2022, 15:11:28

Yapım: TGRT
    Eser: Fyodor Mihaylovic Dostoyevski
    Yapım & Yonetim: Mehmet Koseoğlu
    Uyarlayan: Tayfun Turkili
    Seslendirme Yonetmeni: İskender Bağcılar, Neslihan Gurgun
    Montaj: Mahmut Acar

Raskalnikov maddi imkansızlıklardan dolayı Petersburg Universitesi?ndeki hukuk oğrenimini yarıda bırakmak zorunda kalmış, kirasını bile doğru durust odeyemediği pis ve kohne bir odada yaşamak zorunda kalmıştır. Maddi olarak cok sıkıştığı anlarda, para edebilecek eşyalarını rehin bıraktığı faizci bir yaşlı kadın vardır. Maddi sıkıntılardan iyice bunalan Raskalnikov yaşlı tefeci kadını oldurmeye karar verir. Raskolnikov tefeci kadını oldurmenin dunyayı bir parazitten kurtaracağını duşunerek kendini daha yuksek bir amaca hizmet eden bir cinayetin kabul edilebilir olduğuna inandırır.

Romanı ile radyo tiyatrosunu kıyasladığımda sanki romanda hikaye Raskalnikov merkezli olmasına rağmen radyo tiyatrosunda olaylar daha cok Raskalnikov?un etrafında gelişiyor gibi geldi. İkisini de okuyup dinleyeli baya zaman oldu hafızam beni yanıltıyor mu emin olamıyorum. Bu konuda sizlerinde fikirlerinizi almak isterim. Şunu da unutmamak gerekir ki Suc ve Ceza gibi bir romanı radyo tiyatrosuna uyarlamak hicte kolay olmasa gerek. Zaten oyunda bu işi cok iyi bilen Tayfun Turkili tarafından uyarlanmış. Daha farklı nasıl yapılabilirdi diye duşunduğum zaman şahsen bir cevap bulamıyorum.

Gizli İçerik:
    Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.

Not:Acıklama ve resim alıntıdır.
    Not2:Oyun yaklaşık altı bucuk saat civarı ancak 2 part halinde,hepimizin veya buyuk bir coğunluğumuzun severek okuduğu bu kitabın radyo tiyatrosunu severek dinleyeceğinizi duşunuyorum,herkese keyifli dinlemeler ve iyi seneler dilerim.