İnsanlar da sac elektriklenmesi onemli bir sorun olmasa da, sacları kotu gosteren etkenlerden biridir. Ozellikle biz kadınlar bu konuda baya bir takıntılıyızSaclarımız elektriklenmesin diye joleler,spreyler bir cok kimyasal urunler kullanarak cozum arıyoruz.Saclarımız elektriklenmesi ceşitli nedenlere bağlı olabilir. Ancak en onemli neden, yanlış yıkama ve taramadır.

Sac bakımının en hassas noktası saclarımızı nasıl yıkadığımızdır.Ben kafama masaj yaparcasına yıkıyorumTırnaklarımı batırarak değil parmak uclarında kafa derimi rahatlatacak şekilde yıkıyorum.Ama benim gibi değil de sacınızı citileyerek yıkıyorsanız, elektriklenmesi ve kabarması normal. Aynı zamanda metal sac fırcaları ve kuru fırcalama da sacı elektriklendirir.

Sac bakım uzmanları elektriklenmenin nemsiz sacta oluştuğunu soyluyor. Stresli donemlerde daha cok arttığını da belirtiyor.Demek ki sinirden sacları tel tel olmuş demeleri doğru bir yaklaşım

Sacınızın elektiriklenmesini engel olmak icin, sac cinsine uygun, sacına nem verecek bir krem alıp her şampuan sonrası bu urunu kullanabilirsiniz. Bir de sacınızı şekillendirmeden once nem veren ve durulanmayan bakım kremlerini de deneyebilirsiniz.Ben kullanıyorum gercektende cok iyi oluyor.Hem rahatca tarıyorum hemde elektirklenme olmuyor.

Bu onerilerim dışında elektriklenmeyi sonlandıracak yollar da var.Buyrunuz...
Elektriklenmeyi kesen 8 yol
-Citileyerek yıkamak yerine, daha yumuşak hareketlerle masaj yapar gibi yıkayın.

-Tarama aşamasında fırcaya bir miktar durulanmayan sac kremlerinden surerek, sacınızı boyle tarayın. Nemlendirme en onemlisi...
-Sacınızın diplerine değdirmeden, sacınızın ustlerine jole veya kopuk de surebilirsiniz.
-Saclara ışıltı veren ve bakım yapan spreyler de ideal. Fakat bunlar sacı cok cabuk yağlandıran urunler olduğundan cok az sıkmalısınız ve kesinlikle sac diplerine değdirmemelisiniz.
-Saclarınızla surekli oynamayın.
-Metal fırcalarla taramak yerine elektriklenmeyi onleyici tahta taraklardan veya doğal kıllı fırcalardan yararlanın.
-Geniş dişli taraklar kullanmak en iyisi. Cok sık dişli taraklar veya fırcalar sacı elektriklendirir.
-Elektriklenmeyi onleyici, doğru sac kesimlerinden bir tercih yapın. Bunun icin kuaforunuze danışabilirsiniz.

Artık elektiriksiz saclar gormek istiyoruzYoksa yakında biri kafamıza ampul takıp etrafı aydınlatacakYoksa yakında herkes bize ayaklı kacak elektirik diyecekleriha: