Formun 1.yaş gunu icin ozel arşivimden siz dostlarım icin

tarafımdan taranıp duzenlenmiştir... Ozel bir paylaşımdır

Suat Gonulay, 1965 yılında Samsun'da doğdu Tekin Aral yonetimindeki Lak-Lak mizah dergisine cizmeye başladı. Gırgır ve Fırt dergilerinde bir sure karikatur cizdi. Gırgır'da başladığı cizgiromana Limon'da devam ederek cok başarılı bir cizgiromancı haline geldi. Daha sonra Hıbır, Avni ve Dıgıl dergilerinde calıştı, bir sure Dıgıl'ın editorluğunu yaptı. Sinema ve TV calışmaları icin ara verdiği cizgiromana L-Manyak, Penguen, Rodeo Strip gibi dergilerde arada bir geri donuyor. L-Manyak'taki calışmalarından biri olan Adolf, 2003 yılında Yunanistan'ın Selanik kentindeki Kultur Olimpiyatları kapsamında, Turk cizgi romanını temsilen sergilenmiştir.

2010 yılında cıkan "Ben Yaşarım" adlı albumunun ilanında şoyle soylenmiş: "Manyak gibi adamlar ve cillop gibi kadınlar, delirmişcesine ilerleyen hikayeler, fantazi, komiklik, heyecan: hepsi BEN YAŞARIM'da..."

Haftalık mizah dergilerinde 'devamı haftaya' formatı icinde uzun soluklu oykuleri adeta birer sinema eseri butunluğunde başarıyla cizen Gonulay'ın, cizildiği donemde cok ses getiren oykulerinden bazıları Sultanahmet'in Kamburu, Baltalar Elimizde, Hayatım Roman, Ortmenim Canım Benim olarak sayılabilir. Vakur Barut, Gonulay'ın en uzun sure cizdiği ve kendisiyle en rahat ozdeşleştirilebilecek karakter olarak goze carpar.

Albumleri

Hayatım Roman/Baltalar Elimizde (1991-Joker Yayın)

Ben Yaşarım (2010-Murekkep Yayınları)

Sonsuz Cuma Gunu (2012-Destek Yayınları)

Gizli İçerik:
Gizli içeriği görmek için mesaj yazmalısınız.